• BIST 9563.96
  • Altın 2484.644
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.5993
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti’den batılı ülkelerin soykırım ve sömürge tarihleri çalışması

AK Parti’den batılı ülkelerin soykırım ve sömürge tarihleri çalışması
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "24 Nisan'da bir takım algı operasyonları ile batılı ülkelerin kendi tarihlerinde...

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "24 Nisan'da bir takım algı operasyonları ile batılı ülkelerin kendi tarihlerinde olan soykırımlardan dolayı Türkiye'ye de bir soykırım etiketi yapıştırma çabaları var" dedi.

24 Nisan 1915'in sözde yıl dönümü öncesinde bir hazırlık yapan AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, "Batı Ülkelerinin Sömürgeci ve Soykırım Tarihi" başlıklı bir dosya hazırladı. Hazırlanan dosyayı gazetecilere tanıtan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Bizim batı ile ilgili yaptığımız çalışma, Amerika'da dahil, kendi tarihleri hakkında yaşananları gün ışığına çıkartmak. Biraz da onlara ayna tutmak gerekir diye hazırladığımız bir çalışma" diye konuştu.

"Dünyada tarihi en temiz olan büyük imparatorluklarından birisi"

24 Nisan'ın sözde yıl dönümünde batılı bazı ülkelerin Türkiye ile ilgili algı operasyonları yürüteceklerini kaydeden Leyla Şahin Usta, "24 Nisan'da bir takım algı operasyonları ile batılı ülkelerin kendi tarihlerinde olan soykırımlardan dolayı Türkiye'ye de bir soykırım etiketi yapıştırma çabaları var. Olmayanları sözde gerçek gibi göstermeye çalışmaları, siyasetçilerin aşırı ırkçı söylemleri, Müslüman ve İslam düşmanlığı ile birlikte körükledikleri bir dilin eseri bunların hepsi" şeklinde konuştu.

Osmanlı'nın hiçbir zaman sömürgeci olmadığını, girdiği topraklarda insanların canlarını, mallarını, dinlerini ve ırklarını güvence altına aldığını söyleyen Usta, "Bu sayede imparatorluğunu 600 yıl boyunca sürdürmüş, dünyada tarihi en temiz olan büyük imparatorluklarından birisi olan bir medeniyete sahibiz. Biz inancımız gereği ırkçılığı tamamen ayaklarımızın altına almış bir milletiz. Bugün de bunu yapıyoruz. Bize sığınan mültecilerin dinlerine, dillerine, ırklarına bakmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal ve görsel medya üzerinden algı çalışmaları yürütüldüğünü belirten Usta, "Onların parlamentolarında sözde Ermeni soykırımını kabul etmeleri ile dünyaya soykırım olduğunu kabul ettirmeleri mümkün değil. Bunun yalan olduğunu kendileri de biliyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bu ülkelerden oluşan bir mahkeme. Verecekleri kararların ne derece sağlıklı ve hukuktan yana olacağı noktasında bir güvensizliğimiz var. Bu ülkelerin kendi hakimleri ile birlikte yapacağı çalışmalarla oradan nasıl bir karar çıkabilir, ben güvenmiyorum açıkçası" dedi.

"Dünyada en vahşice yaşanan ırkçı bir politikayı izliyoruz Amerika'da"

Amerika'da Meksikalılara uygulanan ayrımcılığa ilişkin sorulan bir soruya cevap veren Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta "Meksikalılara uygulanan ayrımcı tavır, sanki 1900'lü yılların başına götürüyor bizi. İnsanları insan olarak görmüyorlar, duvar örüyorlar, silahlı kuvvet uyguluyor, açlıktan ölen, ailelerinden ayrılan çocukları görüyoruz. Şuan dünyada en vahşice yaşanan ırkçı bir politikayı izliyoruz Amerika'da. Kendilerini demokrasinin beşiği, insan haklarının savunucusu, özgürlüklerin yaşandığı bir ülke olarak göstermelerinin bir tiyatro olduğunu görüyoruz. Meksika sınırında yaşananlar gerçek, 2019'un dünyasında yaşanıyor. BM'nin aktif rol alması gerekiyor" diye konuştu.

"CHP'nin ben hiçbir zaman bir yanlışını kabul ettiğini görmedim"

Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan'ın Suriyelilere yönelik sözleri ve icraatlarını da eleştiren Leyla Şahin Usta, "Irklarına bakarak, "Suriyeliler" diyerek yardımları kestiğini açıkladı. Beklenilen davranış bu değil. Herkesi insan olarak görmeliyiz. Politikada lider olarak görünen ve konuşan isimlerin çok acele ırkçılıktan, insan düşmanlığından, Müslüman düşmanlığından, bu söylemlerden bir ön önce vazgeçmesi gerekir" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu konuda bir açıklamasını duymadığını belirten Usta, "Onlar yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyorlar. Yaptıklarının yanlış olduğunu düşünseler bir açıklama yaparlardı. CHP'nin ben hiçbir zaman bir yanlışını kabul ettiğini görmedim" ifadelerini kullandı.

"Batı Ülkelerinin Sömürgeci ve Soykırım Tarihi"

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Batı Ülkelerinin Sömürgeci ve Soykırım Tarihi" başlıklı bir dosyada Amerika, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya, İngiltere, Belçika, Danimarka, İspanya ve Rumların unutturulmaya çalışılan sömürge ve soykırım tarihleri anlatılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim