• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Ak Parti'de 40 kişi istifa etti

Ak Parti'de 40 kişi istifa etti
1 Haziran'da Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılacağı Yalova’da, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve yönetim kurulu ile teşkilattan toplam 40 kişinin istifa ettiği açıklandı.


Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Pehlivan, 30 Mart seçimlerinde il genelindeki başarıyı il merkezinde yakalayamadıklarını bildirerek, "1 Haziran’da yenilenecek olan seçimlerde hem partimizin hem Yalova’mızın önünü açmak adına il başkanı ve yönetim kurulu olarak istifa etmenin doğru olacağını ve partimize katkı sağlayacağına inanarak istifa ettik" dedi.

2 yıldan beri yönetim kurulu ile birlikte şeref, azim ve kararlılıkla il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, "Bu süreçte mahalli seçimlerin başarılı geçmesi hususunda azami gayret gösterdik. Çok da başarılı bir seçim sonucu yakaladık. Ancak il genelindeki başarımızı ne yazık ki il merkezimizde yakalayamadık" dedi.

'PARTİMİZİN EMRİNDEYİZ'

AK Parti için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Pehlivan, "Bu süreçten sonra da gerek yenilenen mahalli seçimlerde, gerekse sonraki süreçte partimizin emrinde olacağız. Sayın Başbakanımızın liderliğindeki AK Parti kadrolarında yer almak benim için bir şereftir.

Bu seçim sürecinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partimizin bir neferi olarak çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.Partideki yenilenmenin kendilerine güç katacağını belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

“Biz davaya inanan partinin neferleriyiz. Her bir görevi sonuna kadar eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Bizler bu kararı partimizin önünü açmak için aldık. Yeni gelecek arkadaşlarımızla birlikte kol kola, omuz omuza, yan yana olacağız. İnanıyorum ki bu birliktelik, yenilenen kadrolarla yaratılan sinerji bizlere güç, heyecan verecek. Yalova için de hayırlısının bu olacağına inanıyoruz. İnşallah bu yenilenmeyle ak kadrolar daha güçlenecek, kenetlenecek ve birlikte Yalova’da AK Parti bayrağını en yükseğe dikmek için elimizden geleni yapacağız. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımız da aynen bizim gibi düşüneceklerdir. Yalova ve Türkiye için bütün gücümüzle hizmet üretmeye devam edeceğiz."

ADAY DEĞİŞİKLİĞİ DOĞRU OLMAZ

Pehlivan, belediye başkan adaylarının değişip değişmeyeceği yönündeki soruya ise, "Belediye başkanlığıyla ilgili henüz bize olaşan bir şey yok. Kişisel anlamda böyle bir değişiklik olup olmayacağını bilmiyorum ama doğru olmayacağını düşünüyorum. Benim kişisel görüşüm. Tabi ki bu konuda bizler genel merkeze bağlıyız. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızın her türlü kararından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da saygılı olacağız" yanıtını verdi.

İstifanın seçim sürecinde olumsuz bir etki yaratıp yaratmayacağına da cevap veren Pehlivan, şunları söyledi:

"2 yıllık süreç bizim için uzun bir süreçti. Yeni bir sinerji yaratılıyor. Heyecan hedefliyoruz. Biz kamuoyuna bunu duyuyoruz. Partimizin, genel başkanımızın yanındayız. Bu konuda en ufak bir sapma olmayacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bu kadrolar Yalova’da başarılı bir grafik ortaya koymuştur, Merkez hariç. İnşallah Merkez’de de bu hareketliliği yakalarız diye düşünüyorum. Ben bir il başkanı, bir parti üyesi gibi çalışacağım. Ben siyasi hayatım boyunca yaşayabileceğim en büyük onuru yaşadım. Yalova’da Recep Tayyip Erdoğan’ı, Başbakanımızı temsil etmek benim için en büyük gururdur. Bu anlamda çok mutluyum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır benim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim