• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri’ne Destek Olmak İçin Harekete Geçiyor

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri’ne Destek Olmak İçin Harekete Geçiyor
AK Parti Tekirdağ İl ve İlçe Teşkilatları, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı üzerine Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik 10 gün...

AK Parti Tekirdağ İl ve İlçe Teşkilatları, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı üzerine Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik 10 gün sürecek yardım kampanyası başlattı.

AK Parti Sosyal Politikalar Birim Başkanı Recep Nişancı, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam ettiklerini belirtti.

Türkmen Dağı'nda hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusunun bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istediğini ifade eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Recep Nişancı, AK Parti olarak saldırıları şiddetle kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman, dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını vurgulayan Nişancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası'nı başlatıyoruz. Kampanyamız 10 gün sürecektir. Yapılan görüşmeler sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerinin kuru gıda, çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda maddeleri olduğu tespit edilmiştir. AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarımızca bu malzemeleri, kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimatlar verilmiş bulunmaktadır."

Bayırbucak Türkmenleri'nin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen kampanyaya, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini talep eden Nişancı, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların kendi il ve ilçelerinde AK Parti teşkilatlarıyla irtibata geçebileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim