• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:
Yeni Başkanlık sisteminin diktatörlük getireceğini ifade eden CHP'yi sert bir dille eleştiren AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "İşte asıl diktatörlük...

Yeni Başkanlık sisteminin diktatörlük getireceğini ifade eden CHP'yi sert bir dille eleştiren AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "İşte asıl diktatörlük o milli şefin olduğu dönemdedir" dedi.

AK Parti Kale ilçesi danışma toplantısına katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in gündeminde yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi vardı. Başkanlık sistemini diktatörlük olacak diyerek yorumlayan Cumhuriyet Halk Partisi'ni sert bir dille eleştiren Milletvekili Şahin, "Anayasayı yeni baştan tanımlayalım dediğimiz zaman kıyameti kopartıyorlar, olmaz diyorlar, diktatörlük gelecek diyorlar. Bu nasıl bir diktatör ki sövmediğiniz yerini bırakmadınız. Ama hala ürümeye devam ediyorsunuz. Eğer diktatör arıyorsanız gidin 1950 öncesine bakın. Bu ülkede yapılan zulümleri herkes çok iyi biliyor. Bu ülkenin asli unsurları derdest ettiniz. İşte asıl diktatörlük o milli şefin olduğu dönemdedir. Bunları konuştuğumuz zaman zorlarına gidiyor" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin halk ile bir birlikteliğinin olmadığını belirten Şahin, "Kurulmuş olduğu günden bugüne kadar CHP'ye canı gönülden destek veren insan sayısı yüzde 25'lere kilitlenmiş ve kalmıştır. Bu barajı aşamadılar. İşte yarın başkanlık sistemi olursa bu ülkede bugüne kadar özellikle omuzu kalabalık insanların emir ve talimatlarını bir emir telaki eden Cumhuriyet Halk Partisi yandaşları bir daha bu ülkede kesinlikle cumhurbaşkanı gibi veya yeni başkanlık sisteminde başkanı seçime şansına sahip olmayacaklarını çok iyi biliyorlar. Milletimizle aynı duygu ve düşünceyi taşımamanın sıkıntısını yaşıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şahin, milletin sesi ve sözünün hakim olacağı bir ülke arzu ettiklerini ifade ederek, "Bizim diktatörlükle hiçbir alakamız yok. Millet zaten bunu biliyor. Biz 2013 vizyonunu korken bunlar hala 1923'lerde kurulan vizyona sahip çıkmaya çalışıyorlar. Artık o gün şartlarında o gün ki vizyon belki biraz daha yeni baştan şekillendirilmek ihtiyacını hissetmesine rağmen ama dokundurmayız diyorlar. Dokundurmuyorsanız 1960'da, 1971'de 1980'de dokundurmayacaktınız" diye konuştu.

Şahin, konuşmasında ayrıca her seçimde AK Parti'ye rekor düzeyde oy vererek ilk 3 içerisinde yer alan Kale ilçesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir ile partililerin katıldığı ilçe danışma toplantısı sonrası Milletvekili Şahin esnaf ziyaretinde de bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim