• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti İzmir’e El Attı

AK Parti İzmir’e El Attı
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, İzmir'deki yerel yönetimlerin AK Parti belediyeciliği ile daha iyi hizmet verebilmesi için yeni bir uygulama başlattı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, İzmir'deki yerel yönetimlerin AK Parti belediyeciliği ile daha iyi hizmet verebilmesi için yeni bir uygulama başlattı. Uygulamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İzmir'de yapılan basın toplantıda açıkladı. Özhaseki, İzmir'deki AK Partili 7 belediyenin farklı illerdeki AK Partili 7 belediye ile kardeş belediye yapıldığını belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti teşkilatı ve kardeş şehir yapılan belediyelerin başkanları katıldı.

Milli mücadelenin en önemli şehirlerinden biri olan İzmir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, İzmir'de olmalarının tek nedeninin İzmir'e çok daha iyi hizmet verilmesi olduğunu söyledi. Yerel yönetim anlayışlarıyla İzmir'i daha yukarıya yükseltmek için projeler ürettiklerini ifade eden Özhaseki, "Bu sebeple AK Partili belediyelerimiz ve İl teşkilatımızla birlikte bir istişare toplantısı tertip ettik. İzmir'i yerel hizmetler noktasında bir kez daha masaya yatıracağız. Bu toplantıyı 7'si İzmir'deki AK Partili belediyelerimiz olmak üzere toplam 14 belediyemiz arasında kardeş belediye ilişkisi kurarak taçlandırmış olacağız. AK Parti Türkiye'de hizmet belediyeciliği dönemini açmış bir siyasi anlayıştır. İdeolojik belediyecilik anlayışı bize haramdır. Biz hizmet belediyeciliğini kendimize ve siyaset anlayışımıza rehber edindik. Bizde ayrımcılık olmaz. Bize oy versin veya vermesin toplumun her kesimine hizmet etmeyi erdemli ve faziletli anlayışımızın bir gereği olarak biliriz. Çünkü yaratılanı severiz yaratandan ötürü. O sebeple en temel maksadımız insanımıza hizmet etmektir. Hizmetin de kaydı, şartı, şu'su, bu'su olmaz. İzmir'e yerel yönetim hizmetlerimizle ilgili değerlendirmeler yapmak üzere geldik. Ve bu hizmetlerin daha ileri taşınması için kardeş-şehir ilişkileri kuracağız. İş birliğini, dayanışmayı, tecrübe paylaşımını ve imkân paylaşımını önemsiyoruz" dedi.

"İZMİR YAŞLANAN DEĞİL, YENİLENEN VE GENÇLEŞEN DİNAMİK BİR ŞEHİR OLMALI"

İzmir "in, AK Parti'nin belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mehmet Özhaseki, İzmir'in belediyecilik hizmetlerinde daha iyi yerde olması gerektiğini belirtti. İzmir'in coğrafi konumu ve avantajları ile her açıdan gelişime elverişli olduğunu dile getiren Özhaseki, "İzmir tüm kategorilerde büyük fırsatlara sahip bir şehrimizdir. Ancak şunu unutmayalım ki, "Güçlü şehirleri sağlam taş ve toprak yapmaz. Güçlü şehirleri güçlü fikre sahip güçlü insan yapar." O yüzden şehirlerin geleceği şehri yönetenlerin vizyonları ve ufuklarıyla doğru orantılıdır. Siyasi bir polemik üretmek için değil, bütün samimiyetimle ve inanarak söylüyorum ki; bugün İzmir sahip olduğu fırsatlar ile dünyanın en dikkat çeken şehirlerinden biri olabilirdi. "İzmir olması gereken yerin neresindedir?" sorusunu samimiyetle sormamız lazım. Hiç kimse başarısızlığını İzmir'in önüne engel konulduğu iddiasına dayandırmaya soyunmasın. İzmir'in devletten aldığı payların ne kadar olduğunu da çok iyi biliyoruz. Biz İzmir'i çok daha iyi bir noktada görmek istiyoruz. İzmir yaşlanan değil, yenilenen ve gençleşen dinamik bir şehir olmalı. İzmir gittikçe yıldızı sönen değil, gelişimiyle heyecan üreten bir şehir olmalı. İzmir, sahip olduğu fırsatları çok iyi değerlendiren bir vizyon ile Türkiye'nin parlayan ve örnek gösterilen bir şehri olmalı. Bizim arzumuz budur" diye konuştu.

Hiç kimseyi hedef almadığını vurgulayan ve yürekten bir tespitte bulunduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki, "İzmir'e baktığım zaman yüreğim sızlıyor" dedi. Özhaseki sözlerinin sonunda İzmir'deki 7 belediye ile farklı şehirlerden 7 belediye arasında kardeş belediye ilişkisi kurduklarını ve bu uygulamanın İzmir'e güzel hizmetler olarak döneceğine inandığını belirtti.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın İzmir'de uygulamaya koyduğu yeni projeyle İzmir-Kiraz, Kayseri-Melikgazi Belediyesi ile, İzmir-Ödemiş Belediyesi, İstanbul-Fatih Belediyesi ile, İzmir-Kemalpaşa Belediyesi, İstanbul-Bahçelievler Belediyesi ile, İzmir-Kınık Belediyesi, İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi ile, İzmir-Torbalı Belediyesi, Ankara-Altındağ Belediyesi ile, İzmir-Selçuk Belediyesi, Kocaeli-İzmit Belediyesi ile, İzmir-Menderes Belediyesi, Konya-Selçuklu Belediyesi ile kardeş şehir belediyesi oldu.

AK Parti İzmir’e El Attı

AK Parti İzmir’e El Attı

AK Parti İzmir’e El Attı

AK Parti İzmir’e El Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim