• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Mekke’nin Fethi Ve Miladi 2016 Yılı Mesajı

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt’tan Mekke’nin Fethi Ve Miladi 2016 Yılı Mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt, Mekke'nin fethini kutladı ve miladi 2016 yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt, Mekke'nin fethini kutladı ve miladi 2016 yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Mekke'nin Fethinin yıldönümü ve miladi 2016 yılı başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, "Mekke'nin Fethi'nin yıldönümü mübarek olsun. Cenabı-ı Allah Müslümanlara nice fetihler nasip etsin. Mekke şehri, Peygamber Efendimiz tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, Müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke'yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan 8 yıl aradan sonra teslim almışlardır. Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi Allah Rasûlü'nün ve Müslümanların insanların gönlünü fethetmesidir.Peygamberimiz H.z. Muhammed (s.a.v) gücünün olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini islama açmıştır.Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih Merhamet ve adaletin zirve noktası,karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir.Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin,adaletsizliklerin,gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke'nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır.İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir.Yeşilyurt:2015 yılını Ak Parti İl ve İlçe teşkilatları olarak seçimlerle ve başarılarla dolu çalışmalarla geçirdiklerine ve 2016 yılının ise yatırımlar ve Erzurum'a yapılacak hizmetler ile geçirilecek bir yıl olması için bu başarıları artırarak devam ettirmek ve Erzurum'umuza layığı ile hizmet etmek tek hedefimizdir" dedi.

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, şöyle devam etti;Tüm Müslümanların,ülkemizin,Milletimizin,Erzurumlu hemşerilerimizin Mekke'nin Fethinin yıldönümü ve 2016 yılını yürekten kutluyor,umutların çoğaldığı,barışın tüm dünyada egemen olduğu,dostluk,kardeşlik,dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum'

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim