• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hendek siyasetine ilişkin HDP'yi eleştirerek, "Bölgedeki vatandaşlarımız artık kendisini sadece belli bir...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hendek siyasetine ilişkin HDP'yi eleştirerek, "Bölgedeki vatandaşlarımız artık kendisini sadece belli bir etnik yapıya ait ve onun içerisinde olan siyasileri istemiyorlar" dedi.

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi Ankara Arena Spor Salonunda toplandı. Bakan Kılıç, kongrede TRT Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. Kongreye olan ilgiden ve yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, şu an gençlik kolları başkanı, başkan adayı ve eski başkanın bir arada olduğunu belirterek, "Bunun altındaki en önemli sebeplerden birisi samimiyetin, birlikteliğin ve kardeşliğin bir arada olması. Burada bir bayrak değişimi yapıldı. Şu an Gençlik Kolları Başkanımız, yeni kardeşimize görevi devretmek üzere bu kongreye geldi" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ PARTİNİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gençlik kollarından bu güne gelmiş olmasının çok büyük bir etkisi olduğuna değinen Çağatay Kılıç, gençliğin her zaman partinin asli unsuru olduğunu kaydetti. Kılıç, AK Parti'de diğer partilerde olduğu gibi gençlerin sadece afiş asıp slogan atmadığını vurgulayarak, "Gençlerimiz partinin yönetimde söz sahibidir. Dolayısıyla karar verici mekanizma içerisinde yer alan, fikri dinlenen, tabandan üst yönetime doğru bir fikir paylaşımının olduğu bu gençlik kolları yapısı söz konusu" dedi.

"2017'DE ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

En çok spor yapan yaş kategorisinde de gençlerin yer aldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıllarda uluslararası müsabakalarda, olimpiyatlarda, paralimpik oyunlarında ülkemizin temsili ve temsil ettiği kadar aldığı madalya ve bunların hepsi değişik çalışmalar içerisinde olacak olan şeyler. Yakın zamanda 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası finali ve bir grup eleme müsabakasını Türkiye'ye aldık. 2017 yılında Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları yapılacak ve birçok farklı dalda eleme organizasyonları da Türkiye'de yapılacak."

Kılıç, bugün AK Parti'nin iki milyonu aşan gençlik kolları üyesi olduğunu hatırlatarak, her vatandaşın, her gencin illerindeki parti temsilciliğine giderek ya da internet üzerinden üye olabileceğini belirtti. Kongredeki yoğun ve coşkulu kalabalığın nasıl sağlandığına da değinen Kılıç, "Bunu ancak aşkla, şevk ve birliktelik ruhu ile yapabilirsiniz. Zorlama ile olacak bir şey değil. Eğer 10 bin kişilik salonu doldurabiliyorsanız, gençleriniz kendi istekleri ile geliyorsa ve biz gençlik kolları olarak daha fazlasını Ankara'ya getiremeyeceğimizi dile getiriyorsak, bu ancak aşktan, sevgiden, birlikten ve ülke sevgisinden olur" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA BEŞTEN, DİYARBAKIR HENDEKTEN BÜYÜKTÜR"

Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması sırasında Diyarbakırlı gençlerin açtığı, "Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür" pankartını değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti hükümetlerinin kurulduğu günden beri kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusuyla yola devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz bunun için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduğumuzu her zaman dile getirdik. Ülkemizin kamu düzenini, vatandaşlarımızın gündelik hayatını huzur içerisinde yaşamasının önünde hiçbir engel olamayacağını açık yüreklilikle her zaman söyledik. Hendek meselesine gelince konuşmasında Sayın Başbakanımız da dile getirdi. Diyorlar ki hendek sonuçtur. Neyin sonucu? Bundan 15 sene önce istenilen ve ortaya koyulan bir takım arzulara baktığınız zaman görüyorsunuz ki bunların çoğu gerçekleşmiş. Genç kardeşlerimiz hangi dili konuşmak istiyorsa konuşmalarında bir engel yok. Aynı zamanda ülkemizin birliği ve beraberliğine katkıda bulunmak isteyen herkesin bu anlamda ortaya koyabileceği çalışmalar vardır. Ülkemizin bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üniter yapısı, bunlar sorgu meselesi değildir. Ülkenin bayrağı tektir ve biz bu bayrak altında birleşiyoruz."

"BU MİLLETİN MAYASI O KADAR SAĞLAM Kİ..."

Konuşmasında HDP'ye sert eleştiriler yönelten Kılıç, Meclis'te temsil edilen bir siyasi partinin milletvekilinin ülkenin birliği ve beraberliği aleyhine bir söz söylemesini ve bölgelerinden ayrılmak durumunda kalan insanların geri dönüşü ile ilgili tehdit edilmesinin altında ne olduğunun iyi araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Kılıç, milletin her şeyin farkında olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Şu an bölgedeki vatandaşlarımız da bu açıklamalara karşı çok büyük tepki gösteriyor. Bunu istemiyorlar. Artık kendisini sadece belli bir etnik yapıya ait ve onun içerisinde olan siyasileri istemiyorlar. Ülkede herkesin çıkarı için, gündelik hayatı için, daha iyi yaşayabilmesi için çaba gösteren siyasileri görmek istiyorlar. Bizim bu anlamda Diyarbakır'dan gelen gençlerimizin kullandıkları "Diyarbakır hendekten büyüktür" pankartı bu anlamda. Nasıl "Dünya beşten büyüktür" diye Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler'de bunu dile getirdiyse Türkiye bunların çok üzerinde. Ülkemizin, bu milletin mayası o kadar sağlam ki bu millet bölmeye çalışanlara asla ve asla müsaade etmez."

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim