• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

AK Ocaklar Derneği Tarafından Düzenlenen ‘Mekke’nin Fethi Kardeşlik Ve Barış Gecesi’ Kutlandı

AK Ocaklar Derneği Tarafından Düzenlenen ‘Mekke’nin Fethi Kardeşlik Ve Barış Gecesi’ Kutlandı
Ak Ocaklar Derneği tarafından İzmir'de düzenlenen "Mekke'nin Fethi Kardeşlik ve Barış Gecesi" kutlandı.

Ak Ocaklar Derneği tarafından İzmir'de düzenlenen "Mekke'nin Fethi Kardeşlik ve Barış Gecesi" kutlandı.

Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katıldığı programı izlemek için gelenler, etkinliğin yapıldığı Karabağlar Kültür Merkezi Salonu'na sığmadı. "Kalkınmış, Büyük, Güçlü Türkiye Davası ve Sevdası" ile kurulan, kısa süre içinde yurt içinde ve yurt dışında en hızlı büyüyen Sivil Toplum Kuruluşu haline gelen Ak Ocaklar Derneği, düzenlediği etkinliklerle de göz dolduruyor.

"AK OCAKLAR, ANADOLU'NUN YİĞİT OCAĞIDIR"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun izleyicilerle sohbet ettiği, Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu, ilahilerin söylendiği gecenin açılış konuşmasını yapan Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, Allah'ın Resulü Mekke'den Medine'ye Hicret ederken, "Ey Mekke sen yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli yerisin. Eğer senden ayrılmak zorunda bırakılmasaydım, senden ayrılmazdım" dediğini hatırlattı.

Mekke'nin Miladi 1 Ocak 630 tarihinde 12 bin kişilik bir Ordu ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından fetih edildiğini belirten yiğit, "Resulullah'ı ashabına, sakın savaşa girmeyin, saldırıya uğrayıp mecbur kalmadıkça kan dökmeyin diye emir etmişti. İşte biz, âlemlere rahmet olarak gönderilen rahmet peygamberin ümmetiyiz. Bu esas düstur üzerine rahmet peygamberinin sevdası olma uğurundaki Ak Ocaklar Derneği olarak milli manevi değerleri ilke edinen, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde, vatan, millet ve kardeşlik duygularını gaye edinen nesiller yetiştirmeyi kendimize ilke edindik." dedi.

Ak Ocaklar Derneği'nin 30 Eylül 2014 tarihinde Genel Merkezi Ankara'da olmaz üzere gönüllü, milli ve manevi değerleri kendisine ilke edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten ifade Yiğit sözlerine şöyle devam etti:

"Dernekler kanuna göre hiçbir sivil toplum kuruluşu, bir siyasi parti ve başka STK'larla ortak bir noktada değildir. Ama gönül bağımız, muhabbet bağımız, sevda bağımız ve bir dava bağımız vardır. Anlımız ak, sevdamız ak, yolumuz ak, davamız ak, hak olan davada zafer muhakkaktır diyen Anadolu'nun yiğit bir ocağıdır Ak Ocaklar."

Bu davanın, hayırlı çalışmaların ve kalkınmış güçlü bir Türkiye'nin hayalini kuran Anadolu'nun yiğit insanlarının inandığı, güvendiği liderlerinin, memleketinin, davasının, sevdasının arkasında bir dik duruş olduğunu anlatan Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün bu dava bizim kutlu sevda ve kalkınmış güçlü yeni bir Türkiye yolundaki inançlarımızın gereği bir şekilde bu memlekete efendi olmaya değil, biz bu memlekete hizmetkâr olduk diyen, Anadolu'nun yiğitlerinin arkasında duran yiğitlerinin ocağıdır.

"PEYGAMBERİMİZİ ANMAK İÇİNDE ÖZEL BİR GÜN ARANMAZ"

Programda bir sohbet gerçekleştiren Prof. Dr Nihat Hatipoğlu da Mekkenin Fethi, Efendimizin hayatı ve duaları ile birlikte günün önemini anlattı. Hatipoğlu, "Peygamber efendimizi anmak için her hangi bir gün beklenmez, onu anmak için özellikle bir gün aranmaz" diye konuştu.

Başbakanlık Başmüşaviri Metin Özçeri, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Tunç, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vek. Bilal Doğan, Ak Parti Karabağlar Belediyesi Grup Başkan Vek. Azat Fazla, Ak Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Dikenci, Ak Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Bora Koçu, Türkiye Gazi Vakfı İzmir Başkanı Engin Tunç ile Türkiye Harp Malülü Şehit Aileler Derneği Başkanı Sabahattin Külah de katıldığı Mekke'nin Fethi Kardeşlik ve Barış Gecesi, plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim