• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes
Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyette olan "Aile Destek Merkezi" kursiyerleri tarafından açılan hediyelik eşya, el işi ve yiyeceklerden oluşan ürünlerin...

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyette olan "Aile Destek Merkezi" kursiyerleri tarafından açılan hediyelik eşya, el işi ve yiyeceklerden oluşan ürünlerin sergilendiği kermes, pasta kesilerek kutlandı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında sergi salonundaki açılışa Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, oda ve dernek başkanların yanısıra bir çok kurum müdürü ve amiri katıldı.

Tarsus Kaymakamı Bekir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen (ADEM) projeleri Türkiye genelinde altı yıldır başarı ile uygulanan bir proje olduğunu söyledi.

TADEM'lerin hedefleri arasında kadınların ekonomik hayata katılımlarını artırarak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamanın yanında beceri ve yeteneklerini doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek olduğunu söyleyen Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, "2012-2015 tarihleri arasında Tarsus Aile Destek Merkezi 5 merkez, 3 şube, 94 kurs, 2 bin 952 kursiyer ve 365 kreş çocuklarına hizmet verilmiştir. Kente göç eden ailelerin yaşadıkları problem ise kent yaşamına uyum sağlayamama ve ekonomik istikrar ulaşamamadan kaynaklanan sıkıntılardır. Bu durumun en ağır yükünü çekenler ise kadınlardır. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarını artırmak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamalarına yardımcı olmak, beceri ve yeteneklerini doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek, aile ekonomilerine katkılarını artırmaya katkı sağlamaktır. Ayrıca proje kapsamında eğitim alan kadınların 3-6 yaş arasında olan çocukları için ücretsiz kreş ortamları hazırlanmış olup, "çocuğum var gelemiyorum" bahanesi ortadan kaldırılmış ve okula devam eden çocukları içinde Vakıf imkanları dahilinde şartlarının uyması durumunda eğitim yardımlarında öncelik sağlanmıştır" dedi.

TADEM yetkilileri ayrıca kurslarda hizmet veren merkezlerde yıl boyunca pasta yapımı ve sunumu, aşçı yamağı kursu, hediyelik eşya kursu ve ev tekstili kurslarının yanında okuma-yazma kursu ve Kur'an-ı Kerim kurslarının da verildiği belirtildi.

Protokole mensup kişilerce açılış kurdelesi kesilen kermeste Tarsus Belediye Başkanı Şevket, ahşap tablo satın aldı. Aynı zamanda Aile Destek Merkezi kursiyerleri ile birlikte pasta kesilerek, kermesin açılışı kutlandı.

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes

"Aile Destek Merkezi” Kursiyerlerinden Kermes

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim