• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Çocuk Koşulsuz Sevgi İster"

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Çocuk Koşulsuz Sevgi İster"
Çocukların koşulsuz sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Aile Danışmanı Saliha Erdim, "Çocuklar var olduğu için sevilmeye ihtiyaç hissediyor. Çocuk şartsız...

Çocukların koşulsuz sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Aile Danışmanı Saliha Erdim, "Çocuklar var olduğu için sevilmeye ihtiyaç hissediyor. Çocuk şartsız olarak sevildiğini hissettiği zaman çocukla aranızda güçlü bir bağ oluşuyor" dedi.

Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzurlu Aile Sohbetleri'nde Esenler'de yaşayan çocuklara ve annelere yönelik bir program gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Erdim, katılımcılara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"HATAYI BİLGİYLE ÖRTELİM"

Saliha Erdim, insanların hata yapmaktan korkmaması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde "Allah bir kuluna merhamet ve rahmet nazarıyla bakarsa kendi kusurlarını görmesini sağlar" diyor. Şunu baştan bilelim, biz insanız ve unutmak bizim için, yanılmak bizim için, yanlış yapmak bizim için. Rabbimize karşı eksikliklerimiz oluyor da birbirimize karşı nasıl olmasın? O yüzden kendimize hata yapma payı bırakalım. Bunu da bilgiyle en aza indirelim."

"SEVMEK İÇİN ŞART KOŞMAYIN"

Çocuklara şartsız bir sevgi sunmanın yollarını anlatan Erdim, "Çocuklarımıza onları sevmek için şart koşuyoruz. Çocuklar var olduğu için sevilmeye ihtiyaç hissediyor. Dersleri ve edindikleri beceriler ne olursa olsun, var oldukları için sevilmek istiyorlar. Çocuk şartsız olarak sevildiğini hissettiği zaman aranızda güçlü bir bağ oluşuyor. Kuralları hayata oturtmak için sevgiyi kaçırıyoruz" diye konuştu.

"BİLGİLENMEK FARZ"

Anne - babalar için bilgilenmenin önemine dikkat çeken Erdim, "Anne ve baba işlerini rahat yaptıkları için uslu çocuktan memnun oluyor. Çocuk ne zaman mutlu olur ya da ne yapabiliriz diye düşünmüyoruz. Peygamber Efendimiz (S.a.v.) "Bir kulun mesul olduğu şeyle ilgi bilgi alması farzdır" buyuruyor. Annelikle, babalıkla, eşlikle ilgili bilgilenmek farzdır" dedi.

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Çocuk Koşulsuz Sevgi İster"

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Çocuk Koşulsuz Sevgi İster"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim