• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Türkistan’da Buluştu

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Türkistan’da Buluştu
Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları, Türkistan'da yemekte bir araya geldi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları, Türkistan'da yemekte bir araya geldi.

Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nevzat Şimşek'in konuşmasıyla başlayan yemekte, hem daha önce mezun olan ve çeşitli yerlerde görev yapan öğrenciler hem de halen okumakta olan öğrenciler duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa Nursoy ve katılımcı hocalarımızın konuşmalarının ardından Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Mehmet Kutalmış'ın kapanış konuşmasıyla ve iyi dilek ve temennilerle yemek sona erdi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Musa Yıldız, toplantıyı düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'deki yoğun programı nedeniyle katılamadığı, gelecek yıllarda bu etkinliğin daha katılımlı olarak gerçekleşmesini beklediği mesajını iletti ve düzenleyen heyeti kutladı. Doç Dr. Nevzat Şimşek konuşmasında diğer üniversitelerden farklı olarak çok kültürlü ve çok dilli bir üniversiteden mezun olmanın öğrencilere gelecek yaşamlarında yapacağı katkının önemine değinerek Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin sadece Türkiye'den ve Kazakistan'dan değil Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden gelen gençleri bir araya getirme misyonu sayesinde tüm Türk dünyasına hizmet eden bir üniversite olduğunu vurguladı. Böyle bir üniversitenin mezunlarının biraraya gelmesinin Üniversitenin kuruluş misyonuna da hizmet edeceğini belirtmiş ve bu toplantıyı bu nedenle önererek bir kıvılcım çakmak istediklerinin altını çizdi. Birinci "Ahmet Yesevi Mezunları ve Mensupları Buluşması" ismini önerdiği bu toplantıların ileriki yıllarda diğer Türk dili konuşan ülkelerin mezunlarının da katılımıyla daha geniş çaplı toplantılar şeklinde gerçekleşmesi temennisini dile getirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin ilk kurulduğu yıllardan bu yana çok geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Nursoy ise bu gelişmenin hızla ve daha da artarak devam edeceğini ve yetenekli ve başarılı yeni mezun öğrencilerin iyi yerlere gelmesiyle üniversitenin adının daha da fazla duyulacağını belirtti. Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ise Üniversite'nin, büyük İslam alimi Ahmet Yesevi Hazretleri'nin mirasının yer aldığı Yesi şehrinde kurulmasının manevi önemine dikkati çekerek daha önce bu bölgede yetişerek İslam alemine hizmet eden büyük alimlerin torunlarının da aynı bölgede yeni teknoloji ve eğitim anlayışı içinde bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğini ve Üniversite'nin bu yöndeki misyonunun son derece önemli olduğunu vurguladı. Son yıllarda Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin gerek eğitim alanında gerekse sosyal gelişme alanında oldukça hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, bu ilerlemenin sadece Kazakistan'ın değil aynı zamanda Türkiye'nin ve tüm Türk dünyasının ilerlemesine büyük katkı yapacağını ifade etti.

Kazakistan'ın farklı şehirlerinden gelerek toplantıya katılan Abdullah Bayraktar, Ersin Güzel, Cesur Şahinbaş, Evrim Yılmaz, Erkam Dülger, Serdar Kılıç, Gürcan Ali, Ferit Dereli, Sedat Demiral ve Hüseyin Aymayan'ınyanısıra, Üniversitede lisansüstü eğitime devam eden ve Üniversitede idari personel olarak çalışan Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları coşkulu bir şekilde duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri konuşmalarında birlikteliğe vurgu yapan bu tür bir toplantının ilk kez yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti özellikle ifade etmişlerdir. Kazakistan'ın farklı şehirlerinde özel sektörde ülkenin önde gelen firmalarında önemli mevkilerde çalışan ve kendi firmalarının sahibi olan mezunlarımızın yanı sıra Üniversitemize hizmet veren mezunlarımızın özellikle Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunu olmaları sayesinde iyi yerlere geldiklerine vurgu yapmaları halen Üniversitede okumakta olan öğrenciler için son derece dikkat çekici ve sevindirici oldu.

Son derece verimli geçen yemeğin ardından Yesi Oteli ve Ahmet Yesevi Türbesi önünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle bu ilk buluşma sona erdi. Her yıl 21 Martta yeniden toplanmak üzere verilen sözlerle gelenekselleşmesi beklenen toplantı geleceğe yönelik iyi temennilerle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim