• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a zor sorular!

Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a zor sorular!
Cumhurbaşkanlığı yarışında asıl adaletsizliğin, Tayyip Erdoğan'a gerçek soru sorulamaması olduğunu belirten Ahmet Hakan, sorularını sıraladı.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan ilginç sorular geldi. 

Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'a her türlü sorunun sorulabildiğini belirten Ahmet Hakan, Erdoğan'a yönelik bazı soruları köşesinde tek tek sıraladı.

İHSANOĞLU VE DEMİRTAŞ'A HERŞEY SORULUYOR

Ekmeleddin İhsanoğlu'na, "Sen seçilirsen Kuran iptal olacak mı" sorusu dahil her türlü sorunun sorulabildiğini, Selahattin Deınirtaş'a da "Sen seçilirsen bayrağı değiştirecek misin" dahil her türlü sorunun sorulabildiğini anlatan Hakan, "Ama diğer aday Tayyip Erdoğan'a hiç kimsecikler hiçbir soruyu soramıyor" dedi ve ekledi: "Hani 'adaylar arasında eşit ve adil olmayan bir yarış' falan deniliyor ya... Aslında en büyük adaletsizlik ve eşitsizlik işin bu kısmında... Devlet gücünü kullanmada. TRT'yi borazan yapmakta, paraya abanmakta, kamu kurumlarının duvarlarına devasa posterler çakmakta falan değil."

 BİR TANECİK HAKİKİ SORU SORULMUYORSA!
 
"Bir cumhurbaşkanı adayı, koca bir kampanya döneminde bir tanecik hakiki soruya bile muhatap olmuyorsa... Ortada süper eşitsiz ve adaletsiz bir durum var demektir. Üstelik kendisine sorulacak birikmiş bir dolu soru varken" diyen Hakan soruları sıraladı?
 
ELİNİZ AK PARTİ'NİN İÇİNDE OLACAK MI?
 
- Mesela… "Siz cumhurbaşkanı seçilirseniz bir eliniz AK Parti'nin içinde mi olacak?" sorusu varken.
- Mesela… "Siz cumhurbaşkanı seçilirseniz Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin Genel Müdürü' demeye devam edecek misiniz" sorusu varken.
- Mesela… "Siz cumhurbaşkanı seçilirseniz siyasi partiler karşısında tarafsız kalacak mısınız, yoksa AK Partiyi koruyup kollama görevini mi yerine getire çeksiniz?" sorusu varken.
 
MİLLETVEKİLLERİNİ SİZ Mİ BELİRLEYECEKSİNİZ?
 
- Mesela… "Siz cumhurbaşkanı seçilirseniz AK Parti nin milletvekili adaylarını belirleyecek misiniz?" sorusu varken.
 
- Mesela… "siz cumhurbaşkanı seçilirseniz başbakan kendi kararlarını kendi alabilecek mi?" sorusu varken.
 
- Mesela… "Siz cumhurbaşkanı seçilirseniz biz biliriz/onlar bilmez' türü cümleler kurmaya devam edecek misiniz?" sorusu varken.
 
HDP İLE İKİNCİ TUR PAZARLIĞI YAPACAK MISINIZ?
 
- Mesela… "Siz sürekli Ben milletin cumhurbaşkanı olacağım, onlar devletin' diyorsunuz... Sizden gayri devlet mi var? Varsa nerede bu devlet? Anlatır mısınız" sorusu varken.
 
- Mesela… "Yaptığınız açıklamada 'Tarafsız olmayacağım' diyorsunuz. Bu ne demek? 'CHP ve MHP ye karşı AK Parti'yi destekleyeceğim' demek mi? Partiler karşısındaki tutumunuz ne olacak?" sorusu varken.
 
- Mesela… "Neden cumhurbaşkanı adayları olarak halkın karşısına çıkıp meseleleri tartışmıyorsunuz?" sorusu varken.
 
- Mesela… "İkinci tura kalırsanız HDP ile pazarlık yapacak mısınız?" sorusu varken.
 
EŞİT VE ADİL OLMADIĞININ EN BÜYÜK KANITI
 
Hakan yazısını şöyle bitirdi: İki adayın "Sen seçilirsen Kuran iptal olacak mı" ya da "Sen seçilirsen bayrak iptal olacak mı" tarzı kıytırık sorulara bile cevap yetiştirmek durumunda kaldıkları bir ortamda...
 
Tayyip Erdoğan'ın herkesin aklına gelen yeryüzünün şu en makul ve en hakiki sorularından bir taneciğine bile muhatap olmaması, bu seçimin eşit ve adil koşullarda yapılmadığının en büyük kanıtıdır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim