• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ahmet Hakan'dan Davutoğlu'na zehir zemberek yazı!

Ahmet Hakan'dan Davutoğlu'na zehir zemberek yazı!
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Başbakan Davutoğlu'nun 'Gezi' açıklamalarına ilişkin zehir zemberek bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 'Gezi' ve 'TİB'in internet yasağının kaldırılması'na ilişkin açıklamasından dolayı yerden yere vurdu.

Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği internet erişiminin engellenmesi yetkisini TİB Başkanına veren düzenlemesi kararına ilişkin hem Twitter'dan hem de katıldığı canlı yayından açıklama yapmıştı. Davutoğlu, AYM'nin her insanın hakkını koruyacak şekilde karar alması gerektiğini, TİB'e hakareti durdurma hakkı verilmesi gerektiğini ifade etti. Ahmet Davutoğlu, konuya ilişkin şunları söylemişti:

"EVİME SALDIRACAKLARDI"

"TİB'in hakkına müdahaledir. Açık yüreklilikle tartışılması lazım. Fikir ve iletişim özgürlüğünü savunuyoruz. Her zaman özgürlüğü savunuruz ama her özgürlüğün bir ahlaki çerçevesi var. 28 Şubat'ta yazdığımızda yazmayı bıraksın denmişti. Her özgürlüğün bir ahlaki  yönü var. uygulamadaki gecikme bir insanın hakkını hatta güvenliğini etkilerse bu gecikmeden kim sorumlu olacak?

Gezi olaylarında birisi Twitter'dan evimin adresini vererek saldıracaklarını duyurmuştu. TİB'in böyle bir durumda müdahale edip durdurması mı doğrudur, yoksa mahkemeye gidip bir karar almak mı. AYM'nin her insanın hakkını koruyacak şekilde karar alması gerekir. TİB'e hakareti durdurma hakkı verilmeli."

"BERKİN'İN ANA- BABASINDAN BİLE DAHA ÇOK MAĞDUR"

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Davutoğlu'nun ileri sürdüğü mağduriyeti eleştirerek "Gördünüz mü? Gezi’nin en büyük mağduru olmayı nasıl da başarabiliyorlar. Çok mağdurlar çok. Berkin’in anası ile babasından bile daha fazla. Ali İsmail’den, Ethem’den bile fazla. Yitip giden canlardan bile daha fazla… Çıkarılan gözlerden bile daha fazla. Gaz, cop ve tazyikli su üçlüsüne maruz kalanlardan bile daha fazla." dedi.

İşte Hakan'ın o yazısı:

Başbakan Ahmet Davutoğlu demiş ki: Gezi olayları sırasında ben Kuzey Afrika gezisindeydim. O sırada atılan bir tweet’te “Şu anda Davutoğlu’nun evine saldırmak üzereyiz, herkesi oraya çağırıyoruz” denilerek evimin adresi verildi.

O tweet atıldığında iki küçük kızım evde yalnızdı.

Gördünüz mü? Gezi’nin en büyük mağduru olmayı nasıl da başarabiliyorlar.

Çok mağdurlar çok. Berkin’in anası ile babasından bile daha fazla. Ali İsmail’den, Ethem’den bile fazla. Yitip giden canlardan bile daha fazla… Çıkarılan gözlerden bile daha fazla. Gaz, cop ve tazyikli su üçlüsüne maruz kalanlardan bile daha fazla.

“Eski Başbakan”, mağdur olmayı çok iyi başarıyordu. “Yeni Başbakan” da bu konuda en az eskisi kadar hünerli olduğunu şimdiden ortaya koydu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim