• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Ahlat Aile Destek Merkezi İlk Kermesini Açtı

Ahlat Aile Destek Merkezi İlk Kermesini Açtı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde kısa bir süre önce açılışı yapılan ve 13 kursta 290 bayanın eğitim gördüğü Aile Destek Merkezi (ADEM) ilk kermesinde el...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kısa bir süre önce açılışı yapılan ve 13 kursta 290 bayanın eğitim gördüğü Aile Destek Merkezi (ADEM) ilk kermesinde el emeği göz nuru ile işlenen eserlerini sergilerken, aşçılık eğitimi alan bayanların hazırladığı bir birinden leziz yemekler ise kermese katılanlardan tam not aldı.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun girişimleri ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu'nun koordinatörlüğünde geçtiğimiz kasım ayında faaliyete başlayan ADEM, ilk kermesini açtı. Kermesin açılışına Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Emniyet Müdürü Erdem Yaban, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve kursiyer bayanlar katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Aile Destek Merkezimiz çok kısa bir süre önce faaliyete geçti. Çok fazla çeşitlilikle kurslar açılmaya başladı. Kısa süre içinde merkez 290 kursiyer sayısına ulaşmış durumda. Bugünde ilk kermeslerini açmış bulunuyorlar. Burada satılan ürünlerden bayanlarımız gelir elde etmiş olacak. Kermesin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu'nun yaptığı duanın ardından kermesin açılışını Aile Destek Merkezi (ADEM) Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ve kurum müdürlerinin eşleri ile kursiyer bayanlar yaptı.

Açılıştan sonra kermesi gezen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve davetlilere ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ve kursiyer bayanlar tarafından sergilenen ürünler hakkında bilgiler verildi.

Kermesin gezilmesinden sonra davetlilere aşçılık kursuna katılan kursiyerler tarafından yapılan yöresel yemekler ikram edildi.

Kermes hakkında bilgi veren ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu, merkez bünyesinde şu ana kadar 13 kurs açtıklarını ve bu kurslarda ise 290 bayanın kurs gördüğünü belirtti. ADEM'in çok kısa bir süre önce faaliyete başladığını ve ilk kermesin açıldığını kaydeden Tekbıyıkoğlu, "Kursiyerlerimizin bir aylık ürünlerini açtığımız kermesle sergilemek istedik. Bir aylık gibi kısa süre içerisinde kursiyerlerimiz el sanatlarına, el becerilerine yönelik bayağı ürün üretmeyi başardı. Biz sadece yılsonu değil, belirli aralıklarla bu kermeslerimizi sürekli açacağız. Amacımız bu merkezin öneminin ve bu işin ciddiyetinin halkımız tarafından görülmesidir. Kermeste satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirin yarısı merkezimizin bütçesine diğer yarısına ise kursiyer bayanlarımıza verilerek aile bütçelerine katkıları sağlanacak. Kermesimize ilgi oldukça iyi olurken, 15 Ocak Cuma gününe kadar açık olacak. Talep olması halinde süreyi uzatmayı da planlıyoruz" dedi.

ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu, merkez bünyesinde çocuklar için zihin ve akıl oyunları kursunun bulunduğunu da belirterek, yarıyıl tatilinde bu kursların devamlı açık olacağını, isteyen ailelerin çocuklarını bu kursa getirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Ahlat Aile Destek Merkezi İlk Kermesini Açtı

Ahlat Aile Destek Merkezi İlk Kermesini Açtı

Ahlat Aile Destek Merkezi İlk Kermesini Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim