• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Ağrı’da Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası başladı

Ağrı’da Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası başladı
Ağrı'da Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası açılış seremonisi 29 ilden 68 kulüpten 258 erkek ve 169 kadın, toplamda 427 sporcunun katılımı...

Ağrı'da Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası açılış seremonisi 29 ilden 68 kulüpten 258 erkek ve 169 kadın, toplamda 427 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

2 bin 500 kapasiteli Ağrı Spor Salonu'nda bugün başlayan Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası açılış seremonisine, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atmaca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımı ve sporcuların salona gelmesi ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Şampiyona öncesinde folklor ekibi ve mehter takımı gösteri yaptı.

Programın devamında konuşan Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar, şampiyonanın Ağrı'da yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ağrı'da oldukça güzel karşılandıklarını ve vatandaşların oldukça misafirperver ve samimi olduklarına değinen Taşpınar, "Halter federasyonumuz Türkiye olimpiyat tarihinde bir olimpiyatta 3 altın madalya alan tek federasyondur. Tabi bunların en başarılı en tecrübelisi Allah rahmet etsin Naim Süleymanoğlu'dur. Time Dergisine kapak olmuş gelmiş geçmiş en iyi en büyük Türk sporcumuzdur, onunla gurur duyuyoruz" dedi.

"Federasyon geçmişte 12 yıl uluslararası yarışmalarında madalya alamamış"

Halter Federasyonu'nun geçmişte yaşadığı sıkıntılara da değinen Taşpınar, "Halter Federasyonu geçmişte 12 yıl uluslararası yarışmalarında madalya alamamış, diğer yarışmalarda da çok az sayıda madalya almış. Hamdolsun camia olarak birleştik, çalıştık ve 12 yıl sonra olimpiyatlarda olimpiyat ikincisi sporcu çıkardık. Ortalama madalya sayısı 80 civarındaydı, şimdi madalya sayısı 153, ikiye katladık. Hem de tertemiz. Bu yarışmayı Ağrı'da yapmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Alp: "Ağrı'da 30 bin 615 lisanlı, 6 bin 70 faal sporcu bulunmakta"

Programda konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, büyük bir organizasyona ev sahiplik ettiklerini ve bu yüzden oldukça mutlu olduklarını belirtti. Şampiyonanın Ağrı'ya ve ülkeye maddi ve manevi katkılar sağlayacağını ifade eden Alp, "Bu gibi organizasyonların şehrin tanıtımına, halkımızın kardeşlik duygularının ve bağlarının güçlenmesinde faydası olduğu kanaatindeyim. Ağrı ilimiz spor alanında geçmişi olan spor kültürü olan bir şehrimizdir. İlimizde 23 farklı branşta 30 bin 615 lisanlı, 6 bin 70 faal sporcu bulunmaktadır. Kayaklı Koşu, Atletizm, Boks, Taekwondo, Vücut Geliştirme ve Fitnees, Güreş, Kick Boks ve Halter Milli Takımları'na bugüne kadar 50'ye yakın önemli sporcular kazandırdık. Bu sporcularımız Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, önemli derecelere imza attılar. Devletimizin ilimizde yapmış olduğu spor tesisleri ile de önemli bir konuma gelmiştir" şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ilk gününde yarışmacılar dereceye girmek için ter döktü. 4 gün sürecek yarışmanın ilk gününde dereceye giren yarışmacılara madalyaları takdim edildi. Tören sonunda Vali Yardımcısı Onur Kökçü Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar'a onurluk takdim etti.

Şampiyona pazar günü sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim