• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

AGD’den Yılbaşı Kutlamalarına Protesto

AGD’den Yılbaşı Kutlamalarına Protesto
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Balıkesir Şubesi üyeleri"Yılbaşı ve Noeli Kutlamıyoruz" sloganıyla AHP Meydanında düzenledikleri eylemde Noel'in bir Hristiyanlık...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Balıkesir Şubesi üyeleri"Yılbaşı ve Noeli Kutlamıyoruz" sloganıyla AHP Meydanında düzenledikleri eylemde Noel'in bir Hristiyanlık adeti olduğuna dikkat çekerek yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

AGD Balıkesir Şubesi tarafından AHP Meydanında kar yağışı altında yapılan basın açıklamasında AGD Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü dünyada 7 milyar insanın yaşadığının altını çizerek "Her 6 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle ölüyor. Her 4 saniyede 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gece 925 milyon insan aç yatıyor. 1 milyar 250 milyon insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Öte yandan dünyadaki bu tablodan hiç de rahatsızlık duymayan emperyalist güçler kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak bu gerçekleri örtbas ediyorlar. Biz adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın bir gereği olduğuna inanıyoruz. Mekke'nin Fethinin 1385. Yıl Dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerekir. Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (as)'ın tevhid inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed (Sav) bu şehirde doğmuştur. Kur'an-ı Kerim'in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan'a yapılan hicret de, Medine'ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir. Hicretin 6.yılında Mekkeli müşriklerle imzalanan ve o zaman Müslümanların aleyhine gibi görünen Hudeybiye Barış antlaşmasının iki yıl geçmeden yine Mekkeli müşrikler tarafından bozulması üzerine Mekke'nin fethine giden yol Müslümanlara açılmış ve Mekke yeniden tevhid inancının emin bir beldesi haline gelmiştir. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz"dedi.

Konuşmanın ardından eylem mehteran takımının verdiği konserle tamamlandı.

AGD’den Yılbaşı Kutlamalarına Protesto

AGD’den Yılbaşı Kutlamalarına Protesto

AGD’den Yılbaşı Kutlamalarına Protesto

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim