• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ağbaba: "Salih Müslim İle Yapılan Görüşmenin Tutanağı Açıklansın"

Ağbaba: "Salih Müslim İle Yapılan Görüşmenin Tutanağı Açıklansın"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin dün Suriye'de Azez bölgesine yerleşen PYD'yi top atışları ile vurmasının ardından bugün bir...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin dün Suriye'de Azez bölgesine yerleşen PYD'yi top atışları ile vurmasının ardından bugün bir basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, PYD lideri Salih Müslim'in bir süre önceki Ankara ziyaretini hatırlatarak yapılan görüşmelerin tutanaklarının açıklanmasını istedi.

Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hükümet ile Salih Müslim arasındaki görüşmelerin tutanaklarının açıklanmasını istedi.

Türk ordusunun dün akşam saatlerinde PYD'nin açtığı ateş sonucu meşru angajman kuralları çerçevesinde YPG mevzilerini vurduğunu hatırlatan Ağbaba, "Türkiye'nin bir karış toprağına yönelecek her türlü tehdide karşı, bu tehdit kimden gelirse gelsin meşru müdafaa hakkının korunması gerektiğini, bu korunma hakkının CHP olarak sonuna kadar arkasında olacağımızı bir kere daha vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin Orta Doğu bataklığına sürüklenmek istendiğini belirten Ağbaba, "Bir savaş açılması isteniyorsa, buna izin vermeyeceğiz. Hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum ülkeyi savaşa sokma iradesi TBMM'dedir. Hiç kimse TBMM'nin iradesini gasp etmeye kalkışmamalıdır" dedi.

Ağbaba, konuşmasında şunları söyledi:

"Şimdi PYD ve YPG mevzilerini bombalayanlara şu soruyu sorma hakkımız var. İktidar yetkilileri "stratejik derinlik" masallarıyla Esad'a ömür biçtikleri sırada sıkı sıkıya sarıldıkları Salih Müslim'e şimdi neden "terörist" diyor. Daha birkaç ay öncesinde Müslim'i Ankara'da ağırlayan ve Suriye'nin geleceği için pazarlığı yapan hükümete sormak gerekiyor. PYD, silahlı mücadelesine birkaç ay önce mi başladı da, sizin için şimdi terörist oldu? Peşmergenin Kobani'ye transferine öncülük eden bu hükümet değil miydi? Madem Müslim terör örgütü lideri, PYD'de terörist örgüt, o zaman Ankara'da Müslim ile yaptığınız görüşmeyi açıklayın. Meğer Ankara'da bakanlık binalarında şimdi terör örgütü lideri dediklerini ağırlamışlar. O halde o görüşmelerin tutanaklarını bilme hakkımız bulunmaktadır. Buradan hükümet ile Müslim arasındaki görüşmelerin tutanaklarının açılması çağrısında bulunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim