• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

“Ağaç Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi

“Ağaç Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Ağaç Kardeşi" projesi kapsamında öğrenciler 250 adet kayısı ve badem fidanı...

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Ağaç Kardeşi" projesi kapsamında öğrenciler 250 adet kayısı ve badem fidanı diktiler.

İlçe Orman Şefliği tarafından desteklenen proje kapsamında Hisar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Çevre Hijyen ve Yeşili Koruma Kulübü öğrencileri fidan diktiler. Karacören Köy Gölet'i yanında yapılan fidan dikimine, İlçe Kaymakamı Faik Arıcan, İlçe Orman İşletme Şefi Bahar Kaya, Karacören Köy Muhtarı İsmail Hakkı Gültekin, Hisar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol İri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk fidanı dikerek programı başlatan Kaymakam Faik Arıcan, yaptığı konuşmada; "Bu hafta Dünya Orman Haftası. Bu kapsamda ilçemizin güzel yörelerinden Karacören köyü göleti yanındayız. İlçemizin ağaçlandırılması ve yeşilliğin de artması ve bu haftayı, aslında tüm yılı kapsayacak şekilde "Ağaç Kardeşin" projesini de başlatmış oluyoruz.Bu kapsamda Bakanlığımızın da destekleri ile birlikte Karacören Gölet'i yanındaki Orman İşletme Şefliğimizin çevrelenmiş ve hazırlanmış olduğu alana 250 adet badem ve kayısı fidanı dikmeye başladık. Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bize eşlik ediyorlar. Öğrencilerimizin bu yaşta ağaç ve doğa sevgisini kazandırmayı önemsiyoruz. Buraya gelen öğrencilerimizde okulun Çevre Kulübü öğrencileri, zaten belli bir bilinçleri var. Öğrencilerimizden isteğimiz onlarında elleri toprağa değerek bu hazı tatsınlar ve birer de ağaç kardeşleri olsun" dedi

Hisar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Yusuf Öztekin ise "Çevre, Hijyen ve Yeşili Koruma Kulübü öğrencilerimiz olarak biz de bu projeye katkı sağlıyoruz. Dünya Ormancılık Gününü de kutluyoruz" dedi.

Ağaç dikimi sonrası öğrencilere Orman İşletme Şefliği tarafından suçuk ekmek ve ayran ikramı yapıldı

“Ağaç Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi

“Ağaç Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi

“Ağaç Kardeşliği” Projesi Hayata Geçirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim