• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi
Azarbaycan Dağlık Karabağ Bölgesinden yüzyıllar önce Afyonkarahisar'a gelen ve burada "Büyükkarabağ" isimli bir köy kuran Karabağ Türkleri, bölgede...

Azarbaycan Dağlık Karabağ Bölgesinden yüzyıllar önce Afyonkarahisar'a gelen ve burada "Büyükkarabağ" isimli bir köy kuran Karabağ Türkleri, bölgede yaşanan Ermenistan işgaline sert tepki göstererek, savaşmak ve şehit olmak için anayurtlarına gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Asırlardır Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde yaşayan Büyükkarabağ köylüleri, Azarbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesindeki zülme tepki göstererek, Ermenistan'ın geçmiş yıllarda olduğu gibi yine büyük yanlışlar yaptığını ifade ettiler.

Büyükkarabağ Köyü Muhtarı Cemal Akyol, Ermenistan'ın bir an önce yaptığı işgal ve zulümden vazgeçmesini isteyerek, Dağlık Karabağ'ın Türk yurdu olduğunu Ermenistan'ın kabullenmesi gerektiğini kaydetti. Bölgenin kurtuluşu için köy halkı olarak her türlü desteğe hazır olduğunu dile getiren Akyol, "Bizler Azarbaycan'dan gelmeyiz, orayı unutmadık, orası bizim memleketimiz. Savaş olduğu anda buradan muhtar olarak ve köy halkı olarak el birliği ile Azarbaycan'a gitmeye, savaşa katılmaya ve şehit olmaya hazırız. Orası da bizim memleketimizdir. Canla, başla her yönden, her desteğe hazırız. Ermeniler "zulmü Türkler yapıyor" diyorlar. Aslında Türkler hiçbir zulüm yapmaz çünkü vicdanı elvermez. Ancak onu Ermeniler yapıyor, Türklerin üstüne atıyor. Türkler hiçbir zaman hiçbir halka hangi dinden olursa olsun, hangi ırktan olursa olsun zulüme karşıdır. Türklerin o zihniyeti, o karakteri yoktur. O karakter ve zulüm ancak Ermenilere aittir" diye konuştu.

"ORAYA HEP BERABER GİTMEYE HAZIRIZ ÇÜNKÜ BİZ KARABAĞ TÜRKMENLERİYİZ"

Dağlık Karabağ Bölgesinin Gence vilayetinin, Bozulus Aşireti, Hacıhusulü Cemaatinden olduğunu söyleyen ve Büyükkarabağ Köyünde yaşayan Ceylan Kemik ise, Karabağ Türkmenleri olarak o bölgede yaşayan kardeşlerinin 2 millet, tek devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Karabağ'ın, Türk yurdu olduğunu ve Ermenilerin olmadığını belirten Kemik, "Orası 1994'ten bu yanan Ermenilerin işgali altında, ama şimdi Azarbaycan silahlı kuvvetleri orayı almak için canla başla mücadele ediyor, biz de Büyükkarabağlılar olarak onları canla, başla destekliyoruz, her şeyi de yapmaya hazırız. Oraya hep beraber gitmeye hazırız çünkü biz Karabağ Türkmenleriyiz. Karabağağ yüz yıllardan bu yanan kardeş Türk yurdudur. Biz de onlarla beraber canla, başla şehit olmaya hazırız. Bundan itibaren de Karabağ Türklerin ve Azerilerin olacaktır" ifadelerini kullandı.

"DAĞLIK KARABAĞ İÇİN HER AN ASKERİZ"

Köyde yaşayan 85 yaşındaki Hacı Ahmet Kandemir ise her zaman için Azerbaycanlı kardaşlarının yanında olduklarını söyledi. Her an icap ettiğinde asker olmaya hazır olduklarını vurgulayan Kandemir, "Karabağdaki Ermeni zulmünü aşikârdır. Müslümanların zulüm yapma gibi bir durumu yok. Oradaki zulümleri Ermeniler kendileri yapıyor. Bunun için her an askeriz orda. Köy halkı olarak gerektiğinde hazırız" dedi.

Öte yandan, köy sakinlerinin tamamı bir araya geldikleri kayvehanede Dağlık Karabağ Bölgesinin ve Azarbaycan'ın destekçisi olduklarını kaydederek, istenildiğinde asker ve şehit olmaya dahil hazır olduklarını aktardılar.

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Afyon Büyükkarabağ Türkmenlerinden Gardaşlara Destek Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim