• BIST 9681.57
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi şehir merkezine ilçeyi temsil edecek şekilde Eshabı Kehf Külliyesi yapılacak.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi şehir merkezine ilçeyi temsil edecek şekilde Eshabı Kehf Külliyesi yapılacak. Afşin ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'ne yapılması düşünülen cami ve külliyenin yapımına Nisan ayında başlanacak.

Afşin İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve daire amirleri tarafından tanıtımı yapılan külliyenin maketi basın mensuplarına gösterildi. Afşin'de bulunan Eshabı Kehf için tanıtımında etkili olacağı belirtilen külliyenin bölgede bir ilk olacağı belirtildi.

Külliyenin sadece ibadethane olarak kullanılmayacağını söyleyen Kaymakam Budan, "İlçemizde, gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe toplumumuzun tüm kesimlerinin faydalanacağı bir proje için kolları sıvadık. Külliyenin içerisinde 300 kişilik konferans salonu, öğrencilerin faydalanabileceği kütüphane yer alacak." dedi.

Külliyenin ana giriş kapısının UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde olan Afşin Eshab-ı Kehf'in taç kapısı şeklinde yapılacağını belirten Budan, "Bizden sonraki nesillere kalacak güzel bir miras ortaya çıkacak. Külliyenin projesi tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 bin metre üzerine kurulacak olan külliyenin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaklaşık 7 milyon Türk lirası ödenek ayrıldığını anlatan Budan, Külliye olarak tasarlanan komplekste, ana ibadet bölümü ile mahfel katından oluşan caminin yanı sıra projelendirilmiş medrese kısmında, bay ve bayanlara ait özel okuma salonları, idari birimler, toplantı salonları, kütüphane, bilgi işlem, bilgisayar salonu, hafız odaları, mutfak, sosyal etkinlik alanları, çatı katında 300 kişilik çok amaçlı salon gibi kapsamlı aktiviteler bulunduğunu bildirdi.

Devasa bir proje olduğunu söyleyen Budan, hayır abidesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek banka üzerinden açılan hesap üzerinde hayırseverlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak

Afşin’e 7 milyon liralık külliye yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim