• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Afganistan’da Türkmenler sokaklara döküldü

Afganistan’da Türkmenler sokaklara döküldü
Afganistan'da Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Cevizcan'da Devlet Başkanlığı tarafından Vali Yardımcılığına atanan Türkmen asıllı Abdulkadir Maliye'nin...

Afganistan'da Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Cevizcan'da Devlet Başkanlığı tarafından Vali Yardımcılığına atanan Türkmen asıllı Abdulkadir Maliye'nin Valilik tarafından kabul edilmemesi üzerine Türkmenleri sokaklara döktü.

Afganistan'da Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Cevizcan iline Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani tarafından, Vali Yardımcılığına atanan Abdulkadir Maliye'nin, Vali Lütfullah Azizi tarafından tanınmaması üzerine, Türkmenler sokaklara döküldü. Cumartesi günü Devlet Başkalığından aldığı atama mektubunu Valiliğe getiren Maliye'yi kimse karşılamamış Vali Azizi ise Cünbüş Partisinin baskısı üzerine atama mektubunu kabul etmemişti. Türkmenler adına konuşan Hacı Muhibay yapığı açıklamada, "Son seçimde biz Cünbüş partisini destekledik ama bize sahip çıkmadı. Biz devletimizin yanındayız ve desteğini bekliyoruz. Bizi bu mafyalardan kurtarsın. Devlet yetkililerine sesleniyoruz. Haksızlığa karşı tek ses olmalıyız, dernekler ve vakıflardan da yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkmenlerin hakkı üçüncü defa çiğneniyor

Muhibay yaptığı konuşmada, Cünbüş partisinin 2 Devlet Başkanlığı atamasını daha engellediğini hatırlatarak, "Üçüncü defa hakkımızı istiyoruz. Yerel yönetim ve silahlı gruplar bizi hakkımızı vermiyor. Sadece Türkmenlerin hakkı değil bütün Cevizcan halkının hakkı çiğneniyor" diye konuştu. Geçtiğimiz aylarda da Cünbüş Partisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Devlet Başkanlığı tarafından atanan Abdul Gaffar Dehkan'ı tanımamış ve geri göndermişti.

Emniyet Müdürü: "Atama meşrudur"

Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammed Cevizcani, yaptığı açıklamada protestolarda hiçbir adli vakanın yaşanmadığının altını çizerek, "Vali Yardımcısı meşrudur. Valiye atamayı tanıması için çağrıda bulunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim