• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Afganistan’da Öğretmenlere Yönelik İkinci Grup Meslek İçi Eğitim Programı Tamamlandı

Afganistan’da Öğretmenlere Yönelik İkinci Grup Meslek İçi Eğitim Programı Tamamlandı
Afganistan Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile 1.575 öğretmene yönelik düzenlenen ikinci...

Afganistan Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile 1.575 öğretmene yönelik düzenlenen ikinci grup meslek içi eğitim programı tamamlandı.

TİKA, Afganistan'da gerçekleştirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Afganistan Eğitim Bakanlığı ve TİKA işbirliği ile 1.575 öğretmene yönelik düzenlenen ikinci grup meslek içi eğitim programı tamamlandı.

Eğitimin ardından düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifika almaya hak kazanan 91 öğretmene belgeleri Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Esedullah Muhakkik ve misafirler tarafından verildi. Öte yandan 150 öğretmene yönelik üçüncü eğitim programı da Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Muhakkik tarafından başlatıldı.

Törene Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Esedullah Muhakkik, Afganistan Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme İdaresi Genel Müdürü Susan Vardak, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Afganistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Danışmanı Yunus Tuğra, TİKA Öğretmeni Mutlu Güzel, Eğitim Bakanlığı yetkilileri, TİKA yetkilileri ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Afganistan Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme İdaresi Genel Müdürü Vardak törende yaptığı açıklamada TİKA marifetiyle yürütülen söz konusu projenin önemini vurgulayarak öğretmenlere yönelik kapasite arttırma programlarını takdir ederek programın gelecekte de devam ettirilmesi dileğinde bulundu.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin ise, bu gibi faaliyetler sayesinde tarihin değişik devirlerinden atalarımızdan bize miras kalan iki ülke halkı arasında mevcut derin kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin gelecek nesle aktarılmasının sağlanacağını belirtti.

Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Muhakkik yaptığı konuşmada; TİKA'nın sadece eğitim değil sağlık, sosyal, kültür, tarım ve hayvancılık ve diğer muhtelif alanlarında da proje ve faaliyet yaptığını belirterek, 1.575 öğretmene yönelik yürütülen meslek içi eğitim programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Afganistan Eğitim Bakan Yardımcısı Muhakkik, söz konusu programın Afganistan Eğitim sisteminin iyileştirilmesine önemli etki yaratacağını belirterek öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Programın sonunda dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilme amacıyla söz konusu programın anısına Sürekli Eğitim Merkezi bahçesine 12 adet Kandahar Narı fidanı dikildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim