• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Şu beklenmesin. Vali bey söylesin bizde bunu hazırlayalım....

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Şu beklenmesin. Vali bey söylesin bizde bunu hazırlayalım. Konunuzun valisi sizsiniz. Dolayısıyla siz valiyi çalıştırmak zorundasınız" dedi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri Erzurum'da başladı.

Palandöken'de bulunan Polat Erzurum Resort Hotel'de beş gün sürecek olan seminere, Türkiye'nin birçok ilinden gelen Vali yardımcıları ve Kaymakamlardan oluşan mülki amirler katılıyor. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kızılay Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yetkililerinde katıldığı seminerin açılış konuşmasını Vali Dr. Ahmet Altıparmak yaptı.

Konuşmasına doğuda şehit olan asker ve polislerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dileği ile başlayan Vali Altıparmak, eğitim, sağlık, turizm, alış veriş, eğlence gibi birçok alanda 14 ile hizmet veren Erzurum'un, bölgenin merkezi konumunda çok özel bir yere sahip olduğu belirtti. Erzurum'un birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle lojistik desteklerle birlikte AFAD ve Kızılay'ın hazır durumda bulunduğuna dikkati çeken Vali Altıparmak "Sadece AFAD'ı deprem olarak düşünmemek lazım. O yanlış bir şey olur. Adına "kriz" demek belki daha doğru olur. Yaşayacağımız bir sel felaketi, büyük veya küçük çaplı bir deprem olabilir. Birkaç yerleşim alanı yıkılabilir veya tüm bölge yıkılabilir. Belki bir terör olayı olabilir. Aklımıza, hayalimize gelmeyen bir takım olaylar olabilir. Bunlara her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Bunun içinde şöyle derler: Her kriz pahalıya mal olur. Bir maliyeti vardır. Bu maliyet öncelikle para değildir. Paranın ötesinde zamandır, moraldir ve de tabi ki imajdır. Üst üste bu krizleri yaşayan ülke, şehir veya bir yönetici ister istemez bunların maliyetine katlanmak zorundadır. Bu çerçevede acil durum planları hazırlanmak zorundadır. Bu planlar krizleri önlemek için değil. Her şeyden önce krizin hasarını azaltmak içindir. Daha çabuk normal hayata dönmemizin gayreti içinde hazırlanan planlardır. Bunun içinde bu planlarımızı sık sık güncellemek zorundayız. Şu beklenmesin. Vali bey söylesin bizde bunu hazırlayalım. Konunuzun valisi sizsiniz. Dolayısıyla siz valiyi çalıştırmak zorundasınız. "Vali bey talimat versin biz de yapalım" dediğimiz zaman, saydığımız şu planların ve benzerinin çıkması mümkün değildir. Siz bir vali ne yapması gerekiyorsa, o çerçevede gayret edip hazırlayıp getirip sunmanız gerekiyor. Aksi takdirde hakikaten hazırlıklı olmak mümkün değil. Tabi bu güncellemenin yanında bunun sınanması, tekrar edilmesi lazım. Bizde bölgemizde hemen hemen her yıl tatbikat yapıyoruz" diye konuştu.

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim