• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

AEÜ Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı Yeni Kitabını Çıkarttı

AEÜ Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı Yeni Kitabını Çıkarttı
Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.

Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı'nın editörlüğünü yaptığı "Türkiye'de ve Dünyada Dış Yardımlar" adlı kitap okuyucuları ile buluştu.

Dış yatırımları konu alan ve yaptığı çalışma ile Kırşehir'de ilke imza atan Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı, çıkarttığı kitabın gelecekte akademisyenlere iyi bir kaynak olacağını söyledi.

TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı)'nın kalkınma ve altyapı projeleri ile Türkiye'de dış yardımlar bağlamında ilk 5'te yer alan donör ülke olmasından yola çıkarak kitap hazırladığını anlatan Akıllı, "Türkiye'deki Uluslararası İlişkiler yazınında dış yardımlara ilişkin yapılan çalışmalar, yok denecek kadar azdır; bu denli detaylı ve kapsamlı bir çalışma ise henüz bulunmamaktadır. Bu bağlamda, belki de kitabımızın en önemli amacı, literatüre küçük de olsa katkı yapmaktır." dedi.

Kitabında alanında uzman 35 farklı akademisyenin de görüşlerine yer veren Akıllı, "Dış yardımlar, ülkelerin dış siyasalarında giderek artan bir öneme sahip olmuş ve insani yardımlar, kalkınma yardımları, eğitim yardımları, koruma sorumluluğu, insani müdahale gibi geniş bir yelpazeyi ifade eder hâle gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu bağlamda inşa ettiği "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)"; kurulduğu dönem ve amaç itibariyle kurumsal olarak ilk etapta Türk Dünyası'na, bugün ise Afganistan'dan Haiti'ye, Şili'den Kosova'ya kadar dünyanın dört bir yanına Türkiye'nin "dost eli'nin uzanmasına vesile olmakta ve Türk Dış Politikası'nın ölçeğinin, bölgeselden küresele yükselmesine katkı sağlamaktadır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti küresel politikalar icra eden bir merkez ülke olmak istiyorsa şüphesiz ki dış politikasını, donör ülke olarak, dış yardım portföyü ile desteklemelidir." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim