• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

ADÜ’nün Genişleyen Veri Tabanı Araştırmacılara Kolaylık Sağlıyor

ADÜ’nün Genişleyen Veri Tabanı Araştırmacılara Kolaylık Sağlıyor
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) kütüphanesi genişleyen veri tabanıyla araştırmacılara büyük kolaylık sağlıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) kütüphanesi genişleyen veri tabanıyla araştırmacılara büyük kolaylık sağlıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Ocak 2016'da 15 binin üzerinde Türkçe makale içeren İdealonline Süreli Yayın Elektronik Veri tabanına abone olarak araştırmacılara zengin bir kaynak daha sağladı. Tarih, Siyasal Bilimler, Edebiyat, Sosyoloji, Eğitim, Ekonomi-Finans, Sağlık Bilimleri, Kültür Sanat, Müzik gibi alanlarda yayınlanan Türkçe hakemli ve popüler dergileri içeren veri tabanında 279 dergi yer alıyor.

NE GİBİ FAYDALARI OLACAK?

Araştırmacılar İdealonline veri tabanıyla dergilerin geçmiş ve güncel sayılarına ulaşabilecek, kütüphaneler kullanıcıların bir tık uzağına gelmiş olacak, kullanıcı proxy ayarlarını yaptığı takdirde mekân ve zaman sınırlamasını ortadan kaldırarak dünyanın her tarafından istenilen zamanda 7/24 bilgi arşivine ulaşım imkânı bulacak. Araştırmacı aradığı bilgilere kolayca ulaşma imkânı elde edecek, elektronik ortama aktarılan kaynaklara araştırmacıların daha kolay ulaşması sağlanmış olacak. Buda Türkçe daha fazla kaynak yayınlanmasına ve araştırmacıların eser verimliliğinin artmasına neden olacak, yayınlanan eser sayısındaki artış; bilgi kalitesindeki artışı da beraberinde getirecek. Türkçe kaynaklarda bilgi paylaşımı artacak, yurtdışından Türkçe kaynaklara ulaşmak isteyenler, istedikleri kaynaklara kolayca ulaşabilme imkânına sahip olacaklar, öğrenciler, öğretim görevlileri, araştırmacılar Türkçe bilgi kaynaklarına kolaylıkla ulaşma imkânına sahip olacak.

"İDEALONLİNE" VERİ TABANININ AVANTAJLARI NEDİR?

Kullanıcı hesabı açıldığı takdirde sanal ortamda kendi süreli yayın kütüphanesini oluşturabileceği gibi dergileri ve kitapları sanal kütüphanesine koyabilecek. Kullanıcı, etkin arama motoru sayesinde istenilen bilgiye kolayca erişim imkânı elde ederken; üzerinde çalıştığı projeleri, okuduğu metinleri tanımladığı klasörler altında toplayabilecek. Basılı makale okur gibi elektronik ortamda metinleri okuyacaklar, önemli görülen yerlerin altını çizip notlar alabilecekler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim