• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Adıyaman’dan, Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’dan, Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı
Adıyaman Sivil Toplum Platformu, Adıyaman Belediye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile birlikte, Cizre'de, Silopi'de, Sur'da...

Adıyaman Sivil Toplum Platformu, Adıyaman Belediye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile birlikte, Cizre'de, Silopi'de, Sur'da ve Nusaybin'de yaşanan terör olayları nedeniyle, mağdur olmuş vatandaşların yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattı.

Memur- Sen Adıyaman Temsilciliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına birçok sivil toplum kuruluşu destek vermeye başladı. Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı yardım kampanyası ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında yardım kampanyası ile ilgili detaylar anlatıldı. Düzenlenen basın toplantısına Adıyaman'da, bulunan STK temsilcileri, kurum ve kuruluş müdürleri, dernek başkanları katıldı. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Memur- Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Onlara yanınızdayız, sizinleyiz ve birlikteyiz demek, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Terörün insanlık dışı bir yöntem olarak, vahşi ve acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği, çocukları, yaşlıları, kadınları, okulları, hastaneleri, evleri ve camileri hedef alarak medeniyet değerlerini hiçe saydığı, halkın hakkının, hukukunun, özgürlüğünün ve geleceğinin çalınmak istendiği, zihinlere giydirilmiş ideolojik deli gömlekleriyle, savaşın, kinin ve nefretin tohumlarının ekildiği ve insanlığın kadim değerlerinin hiçe sayıldığı bu günlerde, Adıyaman sivil toplum platformu olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Onlara reva görülen bu zulmü asla kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Platform olarak diyoruz ki, sevgi, muhabbet ve kardeşlik, insan kalbinin taşıdığı en değerli yüktür. Bizler kalplerimizin bu daimi yükleriyle buradayız. Biz, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyor, bu yüzden, farklılıkları ortaklaşma gerekçesi, birlik ve beraberliğimizi var etme, güçlendirme sermayesi olarak kabul ediyoruz. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da birlikte yaşamayı başarmak, bu birlikteliği hedef alanlarla ve anlamayanlarla, yine birlikte mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Dertlerimize, sıkıntılarımıza birlikte çare aramak ve birlikte çare üretmek zorundayız. Sen'i, ben'i değil, biz'i esas almalıyız. Cizre'de kar yağsa Adıyaman'da üşüyorum diyen, Nusaybin'deki kardeşinin ayağına diken battığında yüreği kanayan kardeşliği mutlaka sürdürmeliyiz. Silahın çözüm olmadığı, şiddetin huzur getirmediği, terörün hak üretmediği, çatışmanın kalkınma sağlamadığı ve kamplaşmanın refahı artırmadığı apaçık ortadadır" ifadelerini kullandı.

Yardım kampanyasının sadece nakit ve gıda yardımı ile sınırlı olduğu ve bir ay süresince devam edeceği belirtildi. Nakit yardımların, bu kampanya için açılan ilgili hesaba yatırabileceği ve Demokrasi Parkında kurulan yardım sandığına da teslim edebileceği belirtildi.

Adıyaman’dan, Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’dan, Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim