• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Adıyaman’da, Dr. İhsan Şenocak Tarafından Konferans Verildi

Adıyaman’da, Dr. İhsan Şenocak Tarafından Konferans Verildi
İHH Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman'da, İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet konulu konferans...

İHH Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman'da, İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet konulu konferans düzenlendi.

Özel bir düğün salonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, TP Bölge Adıyaman Müdürü Salih Bütün, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, STK temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dr. İhsan Şenocak'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, "Değerli misafirler kutlu doğum münasebetiyle efendimiz Sav'ın anmaktan ziyade rahmet yüklü mesajlarını anlamak içinde bulunduğu ve her türlü ahlaki yozlaşmaya uğramış cahiliye toplumunu tevhit medeniyetine dönüştüren aynı zamanda ünlü filozofların da dahi hayal olarak düşlediği faziletli toplum ideal toplum tasvirini Hz. Sav'ın temelinde temelin de vahdet olan mesajlarını doğru anlamalıyız. Biz Müslümanların bugün küfün karşısında tek ses hainin karşısında tek yürek olabilmesini her şeyden önce mezhebini, meşhebini, ırkını, dilini ve coğrafyasını değil, İslamın tevhit ve vahdet yüklü anlayışını esas almasıyla mümkündür. İnsanlığı diriltmek için insanlığı yaşatmak için insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" dedi. Daha sonra konuşan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise "Bu yıl ki, kutlu doğum haftasının teması tevhit ve vahdet'tir. Kendimizin ve çocuklarımızın, neslimizin tevhit inancını, akidesini sağlam tutmaya çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dr. İhsan Şenocak tarafından "İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verildi.

Adıyaman’da, Dr. İhsan Şenocak Tarafından Konferans Verildi

Adıyaman’da, Dr. İhsan Şenocak Tarafından Konferans Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim