• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan Teröre Tepki

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan Teröre Tepki
Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın açıklaması yaparak, Ankara'da askeri servis araçlarına ve daha sonraki terör saldırılarına tepki gösterdi.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın açıklaması yaparak, Ankara'da askeri servis araçlarına ve daha sonraki terör saldırılarına tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına bir çok sivil toplum kuruluşu üyeleri ve temsilcileri katıldı.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına okuyan Adıyaman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Abubekir Turmaz, küresel terör odaklarının ve yerli işbirlikçilerinin Ankara'da, Diyarbakır'da, Cizre'de, Halep'te, Azez'de, Türkmendağı'nda masum halkımıza yönelik insanlık dışı saldırılarını kınamak için toplandıklarını söyledi.

Abubekir Turmaz, "Bu millet, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla her türlü etnik zenginliği ile, küresel terör odaklarına ve onların vicdanları masum insanların kanıyla katılaşmış yerli işbirlikçilerine asla boyun eğmeyecektir" vurgusunun yapıldığı açıklamada "Ülkemizi ve bütün İslam diyarlarını terörle yeniden dizayn etmek isteyenler, halkımızı yerinden yurdundan ederek aramıza kin, nefret ve korku salmak isteyenler, şehirlerimizi yok ederek bizleri medeniyet değerlerimizden uzaklaştıracaklarını, tarihimizden koparacaklarını sananlar şunu çok iyi bilsinler ki, asla onların kirli yöntemlerine, kanlı ellerine teslim olmayacağız. Acılar yüreğimizi yakıyor, masum insanlarımız, çocuklarımız hayatını kaybediyor, şehirlerimiz bombalanıyor, hastanelerimize, okullarımıza saldırılar düzenleniyor, ihanete uğruyoruz. Ancak şu çok iyi bilinsin ki, ne Haçlı seferleri, ne Moğol saldırıları ne emperyalist saldırılar ne de onların sömürgeleştirilmiş yerli işbirlikçileri binlerce yıllık tarihi yürüyüşümüze son veremeyeceklerdir. Bizler bu toprakların asli unsurları olarak zalimlerin ve zulmün galip gelmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz" dedi.

Turmaz, "Yaralarımızı yeniden saracağız, şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Sabırla ve merhametle insanlık yürüyüşümüze devam edeceğiz ve siz kaybedeceksiniz. Yerli uşaklarınız kaybedecek ve bu topraklara bahar yeniden gelecek, yeniden çocukların yüzleri gülecek. Siz terör örgütleri, kendi halkına, kendi ülkesine, insanlığa ihanet etmiş yerli işbirlikçiler; sizlerse kininizle, katılaşmış yüreğinizle ve insanlığa karşı işlediğiniz vahşi, hiçbir insani değere sığmayan suçlarınızla Mahkeme-i Kübra'da Yüce Allah'a hesap vereceksiniz. Adıyaman Sivil Toplum Platformu olarak, Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelik bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Alçak terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan Teröre Tepki

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan Teröre Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim