• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Adem Kuyumcu," Türkiye’de engellilik suçmuş gibi algılanıyor"

Adem Kuyumcu," Türkiye’de engellilik suçmuş gibi algılanıyor"
Burhaniye ilçesinde, Konferansa katılan Engelsiz Hayat Danışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Türkiye de engelliliğin suçmuş gibi algılandığını söyledi.

Burhaniye ilçesinde, Konferansa katılan Engelsiz Hayat Danışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Türkiye de engelliliğin suçmuş gibi algılandığını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi'nin öncülüğünde Reha Yurdakul Salonu'nda düzenlenen konferansı Kaymakam Hüseyin Öner, CHP'li Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Belediye Meclis üyeleri de izledi.

Adem Kuyumcu, "Engellilerin Hayata Katılımında Erişilebilir Çevre ve Doğru İletişim " konulu konferansında yaklaşık 2 saat boyunca, engellilik ve engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalar konusunda bilgiler verdi. Türkiye'de 10 milyon 300 bin engellinin bulunduğunu anlatan Kuyumcu, engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması için belediyeler ve kaymakamlıklara önemli görevler düştüğünü anlattı. Kuyumcu, "Beni iyi dinleyin. Dinlemeden anlayamazsınız, Bu gün Türkiye de boşanmaların sebeplerinden birinin eşlerin birbirlerinin yeterince dinlememesidir.. Ön yargısız dinleyin. Herkes kendine göre haklıdır. Nüfusumuzun yüzde 12'si engelli vatandaşlardan oluşmaktadır.. Engellilerin pek çok hakları var. Ancak, engelliler bu haklara ulaşmakta zorluk çekiyorlar. Engelliler için Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de o var. .Ancak, uygulamada pek çok engelle karşılaşıyoruz. Çocuğu olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor. Engellilik ayıp bir şey değil. Engelleri kaldırmanın birinci yolu insanları eğitmekten geçiyor. Her çocuk özeldir. Yeter ki engel koymayalım. Hep çözümü konuşacağız. Bütün parklar ve yollar engellilere uygun olmalı. Lütfen sokaklarda engelliler yararına yardım toplayanlara itibar etmeyin. Toplumda değişim duyarlı idarecilerle olur. Engelli yakını bakım eğitimi almalı. Sporu ve her türlü etkinliği birlikte yapacağız. Her yeri engelsiz hale getirelim. Belediyelerin hedefi insanları birlikte yaşatmak olmalı. Türkiye de engellilik suçmuş gibi algılanıyor. Buna son vermek lazım. Hayat birlikte yaşandığı zaman güzeldir" dedi. Adem Kuyumcu, konuşmasının ardından izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Kaymakam Hüseyin Öner'de konferans öncesi yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. Öner, Burhaniye Belediyesinin "Burhaniye engelleri aşıyor" projesiyle, engellilere yönelik altyapı hizmetinin daha uygun hale geldiğini söyledi..Konferansın sonunda, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, konuşmacı Adem Kuyumcu'ya teşekkür ederken. çiçek ve plaket verdi. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar da, Adem Kuyumcu ve Kaymakam Hüseyin Öner'e birer plaket verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim