• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

ADASO’dan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ hizmeti

ADASO’dan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ hizmeti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. tarafından Adana Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. tarafından Adana Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi için ilk sınav inşaat sektöründe gerçekleştirildi.

Sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilen MEYBEM tarafından yapılan sınava, Halil Avcı Şirketler Grubu bünyesinde çalışan iskele kurulum ve sıvacı elemanlar katıldı. İskele kurulum elemanı ve sıvacı meslek dallarında teorik ve uygulamalı sınava tabi tutulan çalışanlardan başarılı olanlar yasanın zorunlu hale getirdiği "Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacak.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, meslek yeterlilik belgesinin, meslek sahiplerine özellikle iş güvenliği ve meslek niteliklerinin gelişmesi açısından önemli yararlar sağladığını belirterek, işletmelerde işin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip kişilerin istihdam edilerek iş ve rekabet gücünün artacağını söyledi.

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörlerindeki 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyeceğini kaydeden Kıvanç, "Denetimlerde ve iş kazaları gibi istenmeyen durumlarda zor durumda kalınmaması ve mağduriyet yaşanmaması için MYK belgelerinin ivedilikle alınması gerekiyor." dedi.

TALEPLER ADASO'DA DA TOPLANACAK

MEYBEM tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında yer alan Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı ve Sıvacı meslek dallarında belgelendirme hizmeti sunuluyor. Başvurular TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi'nin www.meybem.com.tr web adresinin yanı sıra Adana Sanayi Odası'nın belgelendirme@adaso.org.tr mail adresine bireysel veya kurumsal olarak yapılabilecek. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Fondan karşılanan bu desteklerden kişiler bir kez yararlanabilecek.

26 MAYIS'TAN İTİBAREN BELGE ŞARTI ARANACAK

6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. Yasa gereğince, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdi.

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ilk etapta 40 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyecek. Mesleki yeterlilik belgesi olmadan çalıştırılması halinde her bir çalışan için 500 lira idari para cezası öngörülüyor.

ADASO’dan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ hizmeti

ADASO’dan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ hizmeti

ADASO’dan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ hizmeti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim