• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Adana’dan Kerkük’e Yardım Tır’ı

Adana’dan Kerkük’e Yardım Tır’ı
Kerkük'ün Tuzhurmatu bölgesinde yaşayan Türkmenlere gönderilmek üzere Türk Kızılayı ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan yardım...

Kerkük'ün Tuzhurmatu bölgesinde yaşayan Türkmenlere gönderilmek üzere Türk Kızılayı ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan yardım TIR'ı, Adana'dan yola çıktı.

Yaşanan şiddetli çatışmalara rağmen topraklarını terk etmeyen Iraklı Türkmenlere, Adana'dan yardım eli uzandı. Türk Kızılayı ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan, temel ihtiyaç maddelerinden oluşan bir TIR dolusu yardım malzemesi, Kerkük'ün Tuzhurmatu ilçesine gönderildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yardım TIR'ını uğurlarken yaptığı açıklamada, terörü, savaşı ve her türlü şiddeti lanetlediklerini belirtti. Şiddet ortamından en fazla masum insanların zarar gördüğünü ifade eden Saygılı, "İnsanlık barış ve kardeşlik içinde yaşamalı. Zarar gören, hayatını kaybeden sivillerin savaş ve terörde suçu nedir? Halkımız bu konularda çok duyarlı. Türk Kızılayı olarak masum insanlar için halkımızın ve Adana Büyükşehir Belediyesinin duyarlılığı ile oluşturulan yardımlarla çatışmanın devam ettiği sınır ötesine yardımlarımız devam ediyor" dedi.

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ" MESAJI

Gönderdikleri bu yardım TIR'ıyla, bölgede ateş altındaki masum insanlara "yalnız değilsiniz" mesajının da verildiğini kaydeden Saygılı, bölgeye yardımların belirli aralıklarla gönderildiğini, yardım yapmak isteyenlerin Türk Kızılayı Adana Şubesi'yle iletişime geçebileceklerini ifade etti. Saygılı, gösterilen duyarlılıktan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Türk Kızılayı'nın her dönem bağışları kabul ettiğini aktaran Ramazan Saygılı, şunları söyledi:

"Bölgedeki insanların sadece temel ihtiyaçları değil, aynı zamanda psikolojik ihtiyaçları da düşünülmelidir. Uzun süren savaş durumunda insanlarımız inançları ile hayata tutunmaktadırlar. Bu nedenle de oluşturulan yardım TIR'ında bölgede mağdur durumda olan insanlarımıza iyilik elimiz sürekli ulaşmaktadır."

Yardım yapmak isteyen vatandaşların, Türk Kızılayı Adana Şubesi ile 0322 457 19 23 numaralı telefondan irtibat kurabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim