• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Adana’da Koklear İmplant Şenliği

Adana’da Koklear İmplant Şenliği
İşitme duyusunu biyonik kulak (Koklear İmplant) teknolojisiyle yeniden kazanan hastalar, 1. Başkent Koklear İmplant Şenliği'nde buluştu.

İşitme duyusunu biyonik kulak (Koklear İmplant) teknolojisiyle yeniden kazanan hastalar, 1. Başkent Koklear İmplant Şenliği'nde buluştu. Sesleri şifrelenmiş elektriksel uyarılara dönüştürüp, beyne aktararak işitme duyusu sağlayan elektronik aygıt Koklear İmplant sayesinde hayata bağlanan hastalar, geleneksel etkinliğin ilkinde ailelerine büyük mutluluk yaşattı. Koklear İmplant kullanıcılarının kimi sunuculuk yaptı, kimi İstiklal Marşı okudu, kimileri de şarkılar söyledi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

200'e yakın Koklear İmplant operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiği Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yöneticileri, Adana ve yakın illerdeki biyonik kulak kullanıcılarını hastaneye bağlı Kışla Sağlık Yerleşkesinde organize edilen 1. Başkent Koklear İmplant Şenliği'nde bir araya getirdi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Ali Fuat Yapar, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Koklear İmplant operasyonlarında ve rehabilitasyon döneminde görevli hekimler, ilgili sağlık personeli, biyonik kulakla yeniden hayata bağlanan çocuklar ve yetişkin bireyler ile aileleri anlamlı etkinlikte hem neşeli, hem de duygu dolu anlar yaşadı.

BAŞKENT KOKLEAR İMPLANT ÜSSÜ

Prof. Dr. Ali Fuat Yapar, Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulduğu 1998 yılından beri her zaman bilimin ışığında, en yeni tıbbi yöntemler ve teknolojilerden faydalanarak yüksek kalitede sağlık hizmeti vermeyi hedeflediğini söyledi. Koklear İmplant operasyonlarının da sundukları üst düzey sağlık hizmetlerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ali Fuat Yapar, "Hastanemizde işitme kaybı olan 200 civarında hastaya bu hizmeti sunmanın zevkini tattık. Bu bizlere gerçekten büyük onur ve gurur veriyor" dedi.

Prof. Dr. İsmail Yılmaz da Başkent Üniversitesi'nin 18 yıllık Koklear İmplant deneyimine sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, "Ankara'da başlayan bu hizmet zamanla daha da gelişti, Adana Araştırma ve Uygulama Merkezimiz Başkent'in Koklear İmplant üssü oldu" diye konuştu.

BİYONİK KULAKLI SUNUCU

Açılış konuşmalarının ardından şenliğin sunuculuğunu 2 yıl önce Koklear İmplant takılan Hatice Üstünkaya yaptı. 4 yaşında işitme kaybı yaşayan Hatice Üstünkaya, 12 yıllık sessizliğin ardından Koklear İmplant sayesinde hayata yeniden bağlandığını söyledi. Prof. Dr. İsmail Yılmaz ve ekibine çok teşekkür eden Hatice Üstünkaya, "Koklear İmplant ile başlayan yeni hayatımız büyük mutlulukla devam ediyor. Her birimiz farklı hikayelerle bu ortak noktada buluştu. Bizim gibi işitme kaybı yaşayan bir çok kişi de bu operasyonu olup, yeni hayatlarına başlıyor. Bu etkinlikle birlikteliğimiz sağlamlaşıp, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceğiz" diye duygularını dile getirdi.

"BÜYÜK İKRAMİYE BANA ÇIKTI"

Etkinliğin devamında Koklear İmplant kullanıcıları Serdar Çelikel, Ömer Arıcı ve Selver Kader Ağar sahneye çıkıp, işitme kayıplı dönemlerini, ameliyat olacakları zaman ne hissettiklerini ve biyonik kulak takıldıktan sonraki yaşantılarını anlattı.

58 yaşındaki Serdar Çelikel, 30 yıl boyunca yaşadığı işitme kaybını çeşitli cihazlarla gidermeye çalıştığını, son olarak Koklear İmplant ile sıkıntılarının sona erdiğini vurgulayıp, "Bu cihaz sayesinde artık çok rahat duyuyorum. Sanki Milli Piyango'dan büyük ikramiye bana çıktı. Dünyanın en mutlu insanı benim" diye sevincini anlattı.

Ömer Arıcı ise çocuk yaşta ateşli hastalık nedeniyle işitme kaybına uğradığını söyleyip, Koklear İmplant operasyonu sonrası insanları anlamanın ve konuşmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. Selver Kader Ağar de az işittiği için aile bireylerinin sözlerini tekrarlamak zorunda kaldığını, bu durumun da sıkıntı verdiğini dile getirdi. Selver Kader Ağar, "Hayata yeniden başlamış gibiyim" dedi.

Şenliğin en neşeli bölümü minik Koklear İmplant kullanıcılarının sahne alması oldu. Biyonik kulaklı çocuklar, İstiklal Marşı okuyup, "Ali Babanın Bir Çiftliği Var", "Mini Mini Bir Kuş Konmuştu", "Yağ Satarım Bal Satarım" şarkılarını seslendirdi. Anne babalarıyla birlikte etkinliğe renk katan çocuklar, salonu dolduran davetlilerin büyük alkışını aldı. Şenliğin sonunda hekimler, Koklear İmplant kullanıcıları ve aileleri anı fotoğrafı çektirdi.

Adana’da Koklear İmplant Şenliği

Adana’da Koklear İmplant Şenliği

Adana’da Koklear İmplant Şenliği

Adana’da Koklear İmplant Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim