• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Adana’da Hükümet Yatırımlarına Ulaşım Engeli

Adana’da Hükümet Yatırımlarına Ulaşım Engeli
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, hükümet tarafından Adana'ya sağlık kampüsü, stadyum, bölge istinaf mahkemeleri gibi yatırımların hayata geçirilirken...

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, hükümet tarafından Adana'ya sağlık kampüsü, stadyum, bölge istinaf mahkemeleri gibi yatırımların hayata geçirilirken Büyükşehir Belediyesi'nin de adım atarak ulaşım master planı için kolları sıvaması gerektiğini belirterek, "Biz hükümet olarak bu projelerin kurdelesini kestiğimizde bu yolların bitmiş olması gerekmektedir. Gerekirse Karayolları'nın kapısında yatarız, halkımızı bu yollara mahkum etmeyiz" diye konuştu.

Başkan Fikret Yeni, düzenlediği basın toplantısında AK Parti Hükümeti'nin Adana'ya yatırımları ve kent gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Sağlık turizmi açısından çığır açacak Sağlık Kampüsü projesinin hala devam ettiğini anlatan Fikret Yeni, adliye binasının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Bölge İstinaf Mahkemeleri'nin Adana'da olmasının büyük bir kazanç sağlayacağını belirten Yeni, gençlik merkezinin de son aşamada olduğunu bildirdi. Yeni, üniversitelilerin en büyük sorunlarından biri olan yurt sorununun çözümü için bakanlığın mevcut çalışmalarının yanında farklı çalışmaların da devam ettiğini vurgulayıp, yeni Adana Stadyumu inşaatının da kente silüet kazandıran bir yapıda olduğunu, yakında tamamlanacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncelikli olarak kentsel dönüşüm anlamında yaşanabilir binaları ve alanları Adana'yla buluşturacağını müjdeleyen Fikret Yeni, "Adana'nın malum yerel yönetim anlamında şuan olduğu gibi yıllardır yüzü gülmüyor. Hizmet almayı bırakın, Adana'nın imarından tutunda, çevre düzenlemesine kadar hep bir keşmekeşlikle boğuştuğunu bu şehirde yaşayanlar olarak sizlerde biliyor, görüyorsunuz. 20 yıl - 30 yıl önce Adana'ya gelmiş biri bugün yeniden gelse Adana'ya hükümet yatırımları hariç bir çivinin çakılmadığını görür. Bu çiviyi inşallah hem vekillerimiz, hem genel başkan yardımcımız hem de bakanımızla el ele vererek inşallah yine biz çakacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Fikret Yeni, ulaşım zammına da değindi. Motorinde indirim uygulanmasına rağmen ulaşım ücretlerine zam yapılmasını anlayamadıklarını söyleyen Yeni, "Zamlarla vatandaşımızın cebindeki paraya göz dikilmemesi gerekmektedir. Yeri gelmişken geçen yıl yapılan şovla öğrenci ücreti toplu taşımada 1 TL iken bugün bu rakam 1.75 TL ye yükseltilmiştir. Bu zam motorine zam geldiği için mi yapılmıştır? Hayır aksine motorinde geçen yıla oranla 1 TL lik indirime rağmen yapılmıştır. Bu zammı kabul etmek mümkün değildir. Sayın.Sözlü'nün "ucuz ulaşım" sözünü yerine getirememesinden dolayı Adana'ya özür borcu vardır. Toplu taşımaya yapılan bu zammın derhal eski rakamlara çekilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ADANA'YA BİR ÇİVİ ÇAKTINIZ MI?"

Fikret Yeni, "Bir şey değişince Adana'da çok şey değişecek iddiasıyla Adanalı'nın oyunu alanlar 22 ayda ne yaptı" sözleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü hedef aldı. Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri Büyükşehir Belediyelerinin yaptığı gibi Adana'da 60 günde, 90 günde biten köprülü kavşaklar mı yapıldı? Kentin bir ucundan diğer ucuna hafta sonu 15 dakikada gidilirken hafta içi neden 1 saatte gittiğimizi bir vatandaş olarak merak ediyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten iradeye soruyorum; Adana'da çileye dönüşen trafik sorunu için kaç köprülü kavşak, kaç adet alt geçit yapmayı planlıyorsunuz? Sosyal medyaya ayırdığınız sürenin bir bölümünü vaatlerinizin planlamasına ayırıp kalan zamanınızı hizmete dönüştürmeniz daha iyi olmaz mı? 2016 yılının henüz başlarındayız, şeffaf yönetim gereği kamuoyunun önüne çıkıp geçen 22 ayın bir muhasebesini yapmaları gerekiyor. Adanalıya bu konuda hesap vermeliler. "Adana'mızın bakış açısı bundan sonra yıldızlara nişan almaktır. Adana, yıldızlara nişan almıştır" sözünüzün üzerinden 22 ay geçti.

'Büyük Seyhan" projenizin akıbeti nedir? Yüreğir ve Seyhan'ı çekim merkezi yapma iddianız için hangi adımı attınız? Kentsel Dönüşüm projeleriniz ne alemde? Atölyeler, konferans salonlarının da içerisinde bulunduğu Seyhan projeniz için hangi adımı attınız? Osmanlı Hasbahçe, devasa Cennet Bahçesi projeniz için hangi girişimde bulundunuz? Sayın Sözlü'ye, Adanalı adına soruyorum Adana'ya bir çivi çaktınız mı? Kent trafiğini rahatlatmak adına motorlu araçlar yerine bisiklet kullanımın teşvik edeceğinizi vaat etmiş ve hatta büyük parkurlar, çok katlı bisiklet otoparkları yapacağınızı söylemiştiniz. Kaç kilometre bisiklet yolu yaptınız? Karataş'ı Mersin'e alternatif yapmak için hangi projeleri hayata geçirdiniz? Kent merkezinde çok katlı kaç adet otopark inşaatının temelini attınız? Adanalı'ya 22 ayda ne yaptınız ?"

"GEREKİRSE KARAYOLLARININ KAPISINDA YATARIZ"

Müze Kompleksi projesi dışında tüm projelerin Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri sınırlarında yer aldığını hatırlatan Fikret Yeni, kentteki trafik keşmekeşliğini eleştirdi. AK Parti Hükümeti olarak devasa yapıların Adana'ya kazandırılmasının verdiği heyecanı yaşadıklarını dile getiren Yeni, şöyle devam etti:

"Tüm bu hizmet alanlarını vatandaşımıza sunarken Büyükşehir Belediyesi'nin de bazı adımlar atması gerekmektedir. Örneğin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet kapsamı alanına giren bu yerleşkelerin ulaşımını sağlama zorunluluğu bulunmaktadır. İnsanımız bu yerlere şuan ki mevcut yollardan ulaşması mevcut yolların bu kadar kapasiteyi kaldırması mümkün değil. Bu yüzden çok ümidimiz olmasa da Büyükşehir Belediyesi'nin bu projelerin tamamlanma hızına eş zamanlı olarak ayak uyduracak master planı için kolları sıvaması gerekir. Biz hükümet olarak bu projelerin kurdelesini kestiğimizde bu yolların bitmiş olması gerekmektedir. Peki sorabilirsiniz şimdi farz edelim Büyükşehir Belediyesi becerip yolları yapmadı, o zaman köy yolları gibi yollardan mı sağlanacak bu donatılara ulaşım? Tabii ki hayır. Karayollarının kapısını çalarız, gerekirse kapısında yatarız, halkımızı bu yollara mahkum etmeyiz. İş buraya geldiğinde bunu da yaparız, ama hizmete kör bakan bir Büyükşehir Belediyesi'nin görevini layıkıyla yapmasını da bekleriz tabi ki."

Adana’da Hükümet Yatırımlarına Ulaşım Engeli

Adana’da Hükümet Yatırımlarına Ulaşım Engeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim