• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Adana, "Dünyanın Gurme Şehirleri"ne Aday Oldu

Adana, "Dünyanın Gurme Şehirleri"ne Aday Oldu
Adana, gastronomi konusunda dünyanın 4 kıtasından 23 kentin katılımıyla kurulan Fransa'nın Lyon kentindeki, "Dünya Gurme Şehirler Ağı"na katılmak için...

Adana, gastronomi konusunda dünyanın 4 kıtasından 23 kentin katılımıyla kurulan Fransa'nın Lyon kentindeki, "Dünya Gurme Şehirler Ağı"na katılmak için adaylık başvurusunda bulundu.

Adana'nın, "Dünya Gurme Şehirler Ağı (Delice), üyeliği adaylık başvurusu yazısı Adana Kültür Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi Binası) düzenlenen bir törende, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe tarafından imzalanarak ilgili kuruma iletildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe tarafından konuyla ilgili olarak yapılan ortak açıklamada, Delice'in, 2007 yılında Fransa'nın Lyon kentinde dünyanın 4 kıtasından 23 kentin katılımıyla kurulan, "Gurme Kentler" konusunda faaliyetlerini sürdüren usta şefler ve kentler arasında, gastronomi konusunda iletişim ve değişim platformu sunan bir ağ olduğu vurgulandı.

Delice Gurme Kentler Ağı faaliyet ve etkinliklerinin, "Kentsel pazarlama, eğitim ve aktarım, yerel ürünler, sağlık ve beslenme ve şeflerin ustalaşması" başlıklarındaki 5 tema üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Sözlü ve Menevşe ortak açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

"Dört kıtaya yayılmış ve 24 üyeden oluşan Dünya Gurme Kentler Ağına üye olmak kentimizin zenginliklerini dünyaya tanıtmanın oldukça güzel bir yolu olarak düşünülmektedir. Bu kapsamda gurmelik konusunda kentimizin önde gelen isimleri arasında yer alan Prof. Dr. İlter Varinli ve Prof. Dr. Seyhan Varinli'nin değerli çalışmalarının derlenmesiyle hazırlanan Adana'nın tarihini ve gastronomisini anlatan bir yazı da Dünya Gurme Şehirler Ağı'na katılım başvurusu evraklarımızın arasına eklenmiştir. Başta Tescilli Adana Kebabı olmak üzere yüzlerce yiyecek ve içecek lezzetiyle ülkemizin önde gelen kentleri arasında bulunan Adana'nın bu başvurusunun olumlu neticelenmesinin kentimize yeni ve önemli bir canlılık getireceği inancındayız. Başvurumuzun incelenmesi ve Delice Gurme Kentler Ağı'ndan kentimize gelecek uzmanlar tarafından onaylanmasını kapsayan bir dizi aşamanın ardından gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye Delice Gurme Kentler Ağı'nda ülkemizi temsil eden İzmir'in ardından ikinci kent olabilmenin mutluluğunu ve gururunu elde etme ayrıcalığı yaşayacaktır. Adana'nın yurtdışında tanıtımı anlamında da önemli bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu başvurumuzun olumlu sonuçlanması konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizin bilinmesini isteriz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim