• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Adana Demirspor Süper Lig’e Borçsuz Çıkmak İstiyor

Adana Demirspor Süper Lig’e Borçsuz Çıkmak İstiyor
Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, takımın 21 yıldır Süper Lig'e hasret kalmasında Adana'daki kısır çekişmenin çok büyük etkisi olduğunu söyledi.

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, takımın 21 yıldır Süper Lig'e hasret kalmasında Adana'daki kısır çekişmenin çok büyük etkisi olduğunu söyledi. Göreve geldiğinde 22 milyon TL olan borcu 16 milyon TL'ye düşürdüklerinin de altını çizen Sözlü, "Allah kısmet ederse Süper Lig'e borçsuz bir Adana Demirspor olarak çıkmak istiyoruz" dedi.

A Spor canlı yayınına katılan Başkan Sözlü, Alp Pehlivan ve Cüneyt Şen'in sorularını yanıtladı. Devre arasında dengeli ve nokta transfer yapmaya dikkat ettiklerini belirten Başkan Sözlü, Süper Lig'e çıkmaları durumunda teknik heyet ve oyuncuların birçoğuyla yola devam etmeyi düşündüklerini söyledi. Sözlü, takıma ve teknik heyete güvendiklerini belirterek, "Bu sene play-off düşünmüyorum, inşallah bir veya ikinci olarak direkt Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

Başkan Sözlü, PTT 1. Lig'in ilk yarısında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Pote'nin devre arasında takımdan ayrılmak istediğini açıklayarak, "Pote'yi takımda tutmak için çok zorlandık. Şanlıurfaspor maçından sonra Pote "Ben ayrılmak istiyorum" dedi. Ben burada menajerleri kabahatli buluyorum. Oyuncumuz iyi giderken kafasını karıştırmanın gereği yok. Pote'nin sözleşmesi iki yıl. Onu bırakmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"BORCU 6 MİLYON TL DÜŞÜRDÜK"

Transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala Barış Başdaş'ı kadrolarına kattıklarını hatırlatan Sözlü, "Transferi kapatmıştık. Ama Aykut'un disiplinsiz davranışı nedeniyle transferin son gününde Barış'ı transfer ettik. Ancak Umut Gündoğan'ın alacağından dolayı takımımıza transfer yasağı koyuldu. Oyuncunun avukatına çek verdik. En azından yasağı düşürelim dedik. Sorunu çözerek Barış'ı takımıma kattık" şeklinde konuştu.

Göreve geldiğinde kulübün 22 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Sözlü, "Alacakların hepsi temlik borcumuza gidiyor. Şu ana kadar borcu 16 milyona düşürdük. Oyuncularımıza olan yükümlülüğü getiriyoruz aynı zamanda. İnşallah kısmet ederse Süper Lig'e borçsuz bir Adana Demirspor olarak çıkmak istiyoruz. Ekibimizi kurarken önce kurumsallaşmayı düşündük. İlk adımı attık şuanda" diye konuştu.

"ADANA TAKIMLARI ELE ELE ÇIKSIN"

Sedat Sözlü, İstanbul'da 3 büyükler arasındaki yaşanan tatlı rekabetin Adana'da da yaşandığının altını çizerek, "Adanaspor ve Adana Demirspor yönetimleri arasında iyi bir dostluk var. Taraftarlar arasında da tatlı bir rekabet var. Gönlümüz Adana takımlarının Süper Lig'e ele ele çıkmasından yana" dedi.

Sözlü, Adana Demirspor'un 21 yıldır Süper Lig'e hasret kalmasının imkanlara bağlı olmadığını kaydederek, "Adana Demirspor 21 yıldır Süper Lig'e hasret kalmasında Adana'daki kısır çekişmenin çok büyük etkisi var. Bugünkü imkan ve güç geçmişte de vardı. Ancak Adana Demirspor yıllardır kısır çekişmelerden başarısız oldu. Biraz iyi gidersen bir şeyler buluyorlar. Biz yönetim olarak kararlı duruyoruz, başarı bu şekilde gelecek" ifadelerini kullandı.

Sürekli tesiste durduğunu belirten Sözlü, kulübe fitne ve fesat sokmamak için elinden geleni yaptığını söyledi. Sözlü, ilgililerin haricinde kimseyi işlerle muhatap etmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim