• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Adalet Bakanı Bozdağ: “Memur Gece Silahlı, Gündüz Külahlı Olmayacak”

Adalet Bakanı Bozdağ: “Memur Gece Silahlı, Gündüz Külahlı Olmayacak”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Resmi Gazete'de yayınlanan Memurlar Genelgesi'nin muhbirlik genelgesi olmadığını, bu genelge ile memurun halk tabiriyle "gece...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Resmi Gazete'de yayınlanan Memurlar Genelgesi'nin muhbirlik genelgesi olmadığını, bu genelge ile memurun halk tabiriyle "gece silahlı gündüz külahlı" olamayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sefa Termal Otel'de belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, Başbakanlığın memurlarla ilgili yayımladığı ve bazı gazetelerde muhbir genelgesi olarak yorumlanan genelgeyi değerlendirdi. Bakan Bozdağ, "Bu büyük bir karalama ve çarpıtmadır. Genelge, kamu görevlilerinin başında amir olanlara, yasaların kendilerine yüklediği görevleri hatırlatmaktadır" dedi.

Bir kamu görevlisinin halk tabiriyle "gündüz külahlı, gece silahlı" şekilde olamayacağını ifade eden Bakan Bozdağ, "Birisi gece hendeklerin arkasında olup, askere, polise kurşun sıkıyor, ertesi gün de gelip devlet dairesinde bir şey yapıyorsa veya başka başka durumlar varsa bu valilere, kaymakamlara, bakanlıklara, mülkü idare amirlere, herkese yasalar ne gerektiriyorsa onu yapın diyor. Yasalara göre, terör örgütlerine ülkesinin huzur ve güvenliğini bozan suç örgütlerine, çıkar amaçlı örgütlere destek vermenin ciddi müeyyideleri var. Meslekten ihracına kadar giden müeyyideler var. Başbakanlık genelgesi, amirlere, bu anayasa ve yasaların kendine verdiği görevleri hatırlatıyor ve bunun gereğinin ivedilikle yapılamasını istiyor. Kimseyi muhbirliğe falan davet etmiyor. Kamu yöneticilerine ve kamuda çalışanlara yasaların kendilerine yükledikleri sorumlulukları ve bu sorumlulukların gereğini yapmaları konusunda esasında bir uyarıdır bu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BAZILARI AYDIN OLMANIN ÖLÇÜSÜNÜ SADECE DİPLOMAYA SAHİP OLMAK OLARAK ALGILIYOR"

PYD-YPG terör örgütü üyelerine yönelik Türkiye'nin yaptığı operasyonlara karşı bazı milletvekili ve akademisyenlerin Türkiye aleyhine tavır takınmalarıyla ilgili Bozdağ, "Türkiye'de yaşananlar karşısında Türkiye'de kendini aydın olarak niteleyenlerin objektif olması herkesin beklentisidir. Ama maalesef Türkiye'de yaşanan terör saldırıları ve bu saldırılara karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlar karşısında kendini aydın diye nitelendiren bazı kişiler objektif olmaktan uzak, kimisi ideolojik takıntılarıyla, kimisi başka nedenlerle bir taraftar gibi hareket etmekte. Türkiye Cumuhiyeti'nin vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu düzenini tesis etmek temel hak ve hürriyetlerin özgürce kullanıldığı, güvenli bir ortam oluşturmak için yaptığı mücadelede devletin bu haklı mücadelesinin yanında duracağı yerde terör örgütüne onun eylem yapan teröristlerine yakın durmayı hatta daha ileri bir taraftar gibi hareket etmeyi tercih ediyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Maalesef Türkiye'de her terör saldırısı olduğunda, teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda askerimiz, polisimiz hatta sivil vatandaşımız şehit olduğunda yaralandığında bundan mutlu olabilecek kadar insanlıktan çıkmış zavallılar var. Terör saldırısında teröristlerin ateşiyle askerimizin polisimizin vatandaşımızın şehit olmasına sevinenler insanlıktan çıkmışlardır. İnsan böyle bir hadisede sevinemez ama böyleleri var. Ben bunlar için belhum edal ifadesini kullanıyorum. Yani öyle bir vasfı taşıyorlar. Yoksa aklı olan kalbi olan vicdanı olan birisi böyle saldırılar karşısında sevinmez. Askerin polisin şehit edilmesinde mutlu olmaz. Vatanını milletini devletini seven, milletin huzur ve refahını arzu eden, barış ve güven içerisinde ülkenin geleceğe taşınmasını isteyen birisi asla sevinemez. Türkiye'de bazıları aydın olmanın ölçüsünü sadece diplomaya sahip olmak olarak algılıyor. Falan yeri bitirdiğinizde aydın oluyorsunuz yahut isimlerinin önünde bazı sıfatlar bulmayı aydın olarak görmeyi yeterli görüyorlar. Aydın olmak sadece diploma ve sıfat sahibi olmak değildir. Aydın olmanın gerektirdiği niteliklere sahip olmakla mümkün olabilir. Teröre tarafgirlik yapanlar, terörün örgütlerinin şehit ettiği askeri polisi sivil insanları geride bıraktığı gözü yaşı insanları görmeyen ve devleti suçlayanlar bu vasfı taşımıyorlar. Bunlar için sayın Cumhurbaşkanımız ifade ediyor, sözde aydınlar veya sözde aydın müsveddeleri denebilir ama bence aydın vasfını bunlar taşımıyor" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Memur Gece Silahlı, Gündüz Külahlı Olmayacak”

Adalet Bakanı Bozdağ: “Memur Gece Silahlı, Gündüz Külahlı Olmayacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim