• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Açık Kapı projesi hizmete başladı

Açık Kapı projesi hizmete başladı
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilecek olan vatandaş odaklı "Açık Kapı Projesi" gerçekleştirilen...

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilecek olan vatandaş odaklı "Açık Kapı Projesi" gerçekleştirilen törenle Muş'ta hizmet vermeye başladı.

Muş Valiliği girişinde düzenlenen açılış törenine, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcıları Abdulkadir Okay ile Alper Çifçi, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serdar Özkan ve vatandaşlar katıldı. Projenin Muş ayağında büyük emeği geçen Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay bir konuşma gerçekleştirerek, projenin İçişleri Bakanlığının yürüttüğü bir çalışma olduğunu söyledi. Güncel olarak 37 ilde projenin uygulamaya geçtiğini hatırlatan Okay, "Hükümet konağının erişilebilir bir yerinde daha önceden eğitime gönderdiğimiz sorumlu arkadaşlarımız bu işin başlangıç noktası olarak görülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz masa uygulamasını ziyaret ettiler. Vatandaşlarımız ilk şikayetlerini buraya gelerek buradaki bankolarda görevli, sorumlu arkadaşlarımıza iletebilirler. Buraya yapılan başvurularda ilgili kurumlar en fazla yedi gün içerisinde taleplerine cevaplarını veriyorlar. Burada bilgiler kayıt altına alınıyor ve kurumlar hızlı bir şekilde cevap veriyor. Bu proje ile vatandaşlarımızın sorunları hızlı bir şekilde çözülecek" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım ise, vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, "Vatandaşımız devlet kapısı olarak bilip valiliklerimize, ilçelerde kaymakamlıklara geliyorlar. Bizlerde buralardaki vatandaşlarımıza yardımcı olarak eğer o bina içerisindeyse ihtiyacı olan birimin, dairenin nerede olduğunu gösteriyoruz. Aynı zamanda Açık Kapı'ya kaydediliyor. Eğer o binada değilse nerede olduğu tarif ediliyor. Yani devletin kapısına gelen boş gitmiyor. Böylece vatandaşımızın işi kolaylaşmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim