• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli Teşkilatını Ziyaret Etti

Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli Teşkilatını Ziyaret Etti
AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın Ticaret Odası'nın isminin Efeler olarak değiştirilmesinin uygun olacağını belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın Ticaret Odası'nın isminin Efeler olarak değiştirilmesinin uygun olacağını belirtti.

Aydın Ticaret Odası'nın isminin Efeler olarak değiştirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "Efeler ilçesinin olduğu yer Aydın Ticaret Odası diye geçiyor. Aslında ben, Nazilli Ticaret Odası'nın yerinde olsam derim ki, orası Efeler Ticaret Odası olarak değiştirilsin diye uğraşırım" dedi. Büyükşehir Belediyesinin Kuşadası'nı dalış turizm merkezi yapmak için satın aldığı uçağın "Balıkları sevindirdiğini" söyleyen Öz, vatandaşa yönelik yatırımların yapılmasını istedi.

"AYTO'NUN İSMİ EFELER OLARAK DEĞİŞSİN"

Partisinin Nazilli'deki yeni binasını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, yerel ve ulusal gündemi değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Öz, Büyükşehir yasasından sonra Aydın'ın il merkezinin adının Efeler olarak anılmaya başlandığını belirterek "Aydın'da Aydın diye bir yer kalmadı" dedi. Aydın Ticaret Odası'nın adının, Efeler Ticaret Odası olarak değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Öz, Aydın-Nazilli çekişmesinin kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, "Nazilli Aydın çatışmasının bir kenara bırakılmasını istiyorum. Aydın'da Efeler diye bir ilçe var. Efeler ilçesinin olduğu yer Aydın Ticaret Odası diye geçiyor. Aslında ben, Nazilli Ticaret Odası'nın yerinde olsam derim ki, orası Efeler Ticaret Odası olarak değiştirilsin diye uğraşırım. Çünkü tüm Aydın artık büyükşehir oldu. Buradan baktığınızda Nazilli ile diğer bir ilçe o da ilçedir bu da ilçedir. Artık Aydın'da şu psikolojiyi yaşamamamız lazım. Biz Nazilli ile Kuyucak'la hepsiyle bir Aydın'ız. Büyükşehir kanunundan dolayı orası Efeler. Oradaki Ticaret Odasının da Efeler Ticaret Odası olması lazım" diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin yetersiz kaldığını ve vatandaşa yönelik hizmetlerin yapılmadığını belirten Abdurrahman Öz, Kuşadası'ndaki dalış turizm merkezi projesini de eleştirdi. Büyükşehir'in uçak satın almasının vatandaşı değil, balıkları sevindirdiğini ifade eden Öz, "Ben tüm Aydın'da gereken hizmetin verilmediğini düşünüyorum. Nazilli'de 2 gün sular kesiliyor falan bunların olmaması gerekir. Büyükşehir kanunun amacına da aykırı sıkıntılar var. 2019'da inşallah AK Parti Aydın Büyükşehir'i alacak. Özlem Çerçioğlu Kuşadası'nda AIRBUS A300 tipi uçağı dalış turizmi için indirdi haberleri hepinizin malumudur. Bende buna esprili bir şekilde yaklaşarak bu hizmete en çok "Balıklar sevinsin" demek istiyorum.Vatandaşa yönelik hizmetlerin yapılması gerekiyor."

NAZİLLİ TİCARET ODASINDAN ÖZ'E DESTEK GELDİ

Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'ün fikirlerine katıldığını ifade eden Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, yazılı bir açıklama yaparak, "Sayın Öz'e katılıyorum. Aydınımıza hizmet yağmalı, Aydınımız doğusu ve batısıyla bir olup kalkınmalı. Hiçbir ticaret odası başkanı Aydın'ın geneli hakkında açıklama yapma yetkisine sahip değildir" ifadelerini kullandı.

"ODA BAŞKANLARI RAKİP DEĞİLDİR"

Kamuoyunda gündemi oldukça işgal eden havaalanı ile ilgili hiç kimse ile çekişmediklerini ve çatışmadıklarını dile getiren Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "Biz bir lokasyonda ısrarcı değiliz. En başından beri aynı ifadeyi kullanıyoruz. Havaalanı yapılacaksa en uygun ve en fazla kişiye hizmet edecek bir alana yapılsın. Yer tespiti kurum temsilcilerinin gönlüne göre değil, bilimsel raporlara dayandırılsın. Aydın Ticaret Odası bir rapor yayınladı. Biz o yayına rapor diyemeyiz, kurum görüşlerinin derlendiği, birkaç kuruma sorulan sorunun cevabı niteliğinde bir dosya olabilir. Bilimsel verilerle uzaktan ya da yakından ilişkilendirilemez. Oda başkanlarının yetki ve sorumlulukları kanunlar çerçevesinde bellidir. Odaların sorumluluk alanı da bellidir. Bizim Efeler ilçesinden üyemiz olmadığı gibi Aydın Ticaret Odasının da sorumluluk sahamızdaki ilçelerden üye edinmesi mümkün değildir. Bu sebeple sınırları belli olan ve kanunla hizmet ve faaliyet sorumlulukları tespit edilmiş kurumların temsilcileri olarak rakip olmamız söz konusu değildir" dedi.

"EFELER TİCARET ODASI DAHA UYGUN OLUR"

İsim konusunda da Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ile aynı görüşte olduklarını ifade eden Nuri Arslan, "Aydın Ticaret Odası isim olarak yanlış algılara sebep olabiliyor. Aydın Ticaret Odası'nın kanunen ne bizi ne de diğer ilçeleri temsil etmesi mümkün değildir. Sorunlarımıza vakıf olması, üyelerimizin menfaatlerini gözetmesi olanaksızdır. Kurumlar yaptıkları toplantılarda ya da düzenledikleri organizasyonlarda bilmedikleri için Aydın Ticaret Odası'nı bizi de temsilen davet ediyorlar. Bizi şube ya da temsilcilik gibi algılıyorlar. 1924 yılında kurulan ve sorumluluk sahası 40 ilden büyük olan odamıza biz bu muameleyi reva görmüyoruz. Bu karmaşayı önlemenin tek bir yolu var, Aydın Ticaret Odası'nın ismini "Efeler" Ticaret Odası olarak değiştirmek" ifadelerine yer verdi.

Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli Teşkilatını Ziyaret Etti

Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli Teşkilatını Ziyaret Etti

Abdurrahman Öz, AK Parti Nazilli Teşkilatını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim