• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu
Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kültür Sanat Okulda Başlar" programının bu haftaki konuğu Abdurrahman Dilipak oldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kültür Sanat Okulda Başlar" programının bu haftaki konuğu Abdurrahman Dilipak oldu. Öğrencilerle bir araya gelen Dilipak, "Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandıracak ve mazlumlara yardım edecektir" dedi.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki vatandaşları, zengin içerikli kültür ve eğitim etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Ümraniye'deki öğrencilere kendi okullarında seminer dinleme fırsatı sunan ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen "Kültür Sanat Okulda Başlar" programları, alanında uzman birçok hoca ve akademisyenin katılımıyla sürüyor. Bu kapsamda Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Katılımcıların dikkat ve şevkle dinlediği programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk'ün yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emre Erkovan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Öğrencilere eğitimin önemini anlatarak konuşmasına başlayan Abdurrahman Dilipak, İmam Hatip okullarının geçtiği merhalelerden ve bu okullarda okuyan öğrencilerin ayrıcalıkları ve sorumluluklarından bahsetti.

"İnsanlığın kurtuluşuna vesile olacak bir kadro olarak burada bulunuyorsunuz. Siz Ümmet'in sesisiniz. Hedeflerinizi büyük tutmalı ve insanların dertlerine ortak olmalısınız" diyen Abdurrahman Dilipak, günümüzde yaşanan toplumsal olayları, bireylerin psikolojik ve ruhsal durumları çerçevesinde değerlendirdi.

"Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandıracak ve mazlumlara yardım edecektir. Aynı Resul'e iman edenlerin kardeşçe yaşayabilmeleri gerekir" diyen Dilipak, gençlerin ilimle hemhal olarak, yaradılış amaçlarına uygun bir hayat sürmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Dilipak, "Allah, cahil ve zalim bir topluma hidayet nasip etmez" diyerek, öğrencilere Türkiye'nin coğrafi konumunun önemini anlattı. Tarihte ve bugün önemi herkesçe bilinen Anadolu coğrafyasına sahip çıkılabilmesi için, onun bilinmesi gerektiğini dile getiren Dilipak, doğru kaynaklardan ve doğru yönde okumaların önemli olduğunu söyleyerek öğrencilere memleketlerine ve yaşadıkları coğrafyaya sahip çıkmaları hususunda nasihatlerde bulundu. "Allah bizi yeryüzünün varisi kılmak istemekte" diyen Dilipak, bunun ancak yeryüzünün ilmine vakıf olmakla mümkün olacağını söyleyerek, bilim ve teknolojiden uzak kalınmaması gerektiğini anlattı. Dilipak, nasıl bir zenginlik içinde yaşandığının idrakinde olmak için çok okumak ve gençken dil öğrenmek gerektiğini dile getirdi.

Dilipak, "Yaşadığınız zamana ve mekana şahitlik edeceksiniz. Sadece kendi yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız, kimin torunu olduğunuzun önemi yok. Yaşadığınız coğrafyanın ve elinizde bulunan imkanların kıymetini bilin" diyerek, yaşanılan dünyayı tanımanın ancak ilimle mümkün olacağını dile getirdi.

Abdurrahman Dilipak, "Bilmediğinizi öğretemezsiniz, iyiliğin devamı için okuyup öğrenmelisiniz" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dilipak, öğrencilere hayatları boyunca faydalanabilecekleri nasihatlerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Okulda Başlar programlarıyla, hocaları öğrencilerle buluşturmaya devam edecek.

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu

Abdurrahman Dilipak, Ümraniye’de Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim