• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Abdullah Avcı: Sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek?

Abdullah Avcı: Sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecek?
Abdullah Avcı, kulüplerin sürekli antrenör değiştirmesinin istikrar adına üzücü olduğunu belirterek, olumsuz sonuçlarda bedeli teknik direktörlerin...

Abdullah Avcı, kulüplerin sürekli antrenör değiştirmesinin istikrar adına üzücü olduğunu belirterek, olumsuz sonuçlarda bedeli teknik direktörlerin ödemesinin yanlış olduğunu söyledi.

Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıkları için Antalya'da çalışmalarını sürdüren Medipol Başakşehir takımında teknik direktör Abdullah Avcı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avcı, geçen hafta Gençlerbirliği Kulübü ile anlaşan teknik direktör Yılmaz Vural'ın, başkan İlhan Cavcav tarafından birkaç gün aradan sonra takımdan gönderilmesiyle başlayan antrenör sorunlarına değindi.

Avcı, "Denetlemeye gitmesi gereken konular mevcut. Antrenör değişiminin devamlı olduğu bir dönem yaşıyoruz ve bu giderek artıyor. Bunun tam tersi de kendi adıma toplamda şu an sekizinci senem olacak. Arada bir tek milli takım dönemim var. Ligin sürekliliği, gelişimin ve değişimin olduğu yerlerde genelde başarı var, yoksa ya seneyi ya da günü kurtarıyorsun, ardından başka sıkıntılar yaşanıyor. Bu işte sadece teknik direktörler mi bedel ödeyecekler. Çok önemli bir meslek ve detayları var. İnsanların da buna saygı göstermesini rica ediyoruz." diye konuştu.

Abdullah Avcı, Antalya'da ikinci yarıya hazırlandıklarında üzerine koyarak başarı elde etmek istediklerini söyledi. Avcı, "Geçen seneden bu zamana baktığımızda tabela üzerinde konuşulduğunu düşünürsek bir puan fazla aldık. Geçen sene devreye 28 puanla girmiştik, bu sene ise 29 puanla ilk yarıyı kapattık. Sıralamada ise pek bir değişiklik yok. Ama oyun kalitesinde özellikle geçen seneden farklı olarak hücum opsiyonlarına fazla çalıştık. Tabii ki bunlar istatistik verilerine göre daha sağlıklı bir şekilde yansıyor. Gelişen bir oyunumuz var ve bu bizi mutlu ediyor. Umarım ikinci yarıda skor anlamında biraz daha üzerine koyarak devam ederiz. Özellikle oyuncu grubumuzun algı seviyesi çok yüksek çalıştıklarımıza çabuk geri dönüşler alabiliyoruz. Bugün bulunduğumuz yer iyi ama daha fazlası da olabilirdi. Zaman zaman bizim de hatalarımız oldu. Sıkıntılar yaşadık, yanlış kararlar da oldu. Bu işin içinde bunlar var. İkinci yarı itibari ile kamp dönemiyle birlikte daha da üzerine koyarak gideceğimizi düşünüyorum." dedi.

22 tane birbirine eş değerde oyuncuları olduğunu ifade eden Avcı, sözlerine şöyle devam etti: "Bazen kadro yaparken de zaman zaman zorlandığımız oluyor. Böyle bir oyuncu grubuna sahibiz. 1,5 yıldır koruduğumuz bir ekibimiz var. Son derece sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Bizim için hangisi doğru olacaksa ona göre karar vereceğiz. Bugün olmayabilir, belki 6 ay sonrasında olabilir. Bazen oyuncu anlaşamıyor gitmek istiyor, bazen biz farklı bir oyuncu yakalayabiliyoruz. Bu nedenle de çalışmalarımız devam ediyor."

"MUSTAFA PEKTEMEK İÇİN TASARRUFUMUZ YOK"

Avcı, ismi Medipol Başakşehir ile anılan Beşiktaşlı forvet oyuncusu Mustafa Pektemek ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Beşiktaş'ın muhakkak ona ihtiyacı var. Bizim için ve Türk futbolu için değerli bir oyuncu ama şu an böyle bir tasarrufumuz yok." cevabını verdi.

Medipol Başakşehir, ikinci yarı hazırlıklarına pazartesi sabahı Antalya Belek'te yapacağı antrenmanla devam edecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim