• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

ABD'de koronavirüs hastalarına C vitamini tedavisi

ABD'de koronavirüs hastalarına C vitamini tedavisi
ABD'nin New York kentinde koronavirüs hastaları, aşırı doz C vitamini verilerek tedavi ediliyor. Yoğun bakımda olan hastalara tedavilerinde günlük 1500 milligram C vitamini takviyesi yapıldığı belirtildi. Bu oran ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün günlük tavsiye ettiği dozun tam 16 katı.

Amerikan New York Post gazetesinin haberine göre, New York kentindeki bazı hastanelerde tedavi altında bulunan koronavirüs hastalarına aşırı doz C vitamini tedavisi uygulanıyor.

Long Island merkezli Northwell Healt grubuna bağlı hastanede görevli olan göğüs hastalıkları uzmanı Dr Andrew Weber, yoğun bakımda tedavileri devam eden yeni tip koronavirüs hastalarına C vitamini takviyesi yaptıklarını söyledi.

Günlük hayatta bir erkeğin 90 miligram C vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Weber, solunum yetmezliği çeken koronavirüs hastalarını tedavide ise günlük 1500 miligrama kadar C vitamini takviyesi yaptıklarını ifade etti.

GÜNDE 3-4 DEFA C VİTAMİNİ TAKVİYESİ

Hastalara durumlarına göre günde 3 ya da 4 defa C vitamini takviyesi yaptıklarını dile getiren ABD'li doktor Andrew Weber, söz konusu tedavi yönteminin Çin'in Şangay kentinde koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanıldığını ve başarılı sonuçlar alındığını savundu.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü yetişkin erkek için günde 90 miligram, kadınlar için ise 75 miligram C vitamini dozunun yeterli olduğunu belirtiyor. ABD'nin New York kentinde birçok noktada hastaneleri bulunan Northwell Healt grubu ise, koronavirüs tedavisi uyguladığı hastalara günlük bu dozun tam 16 katı oranında C vitamini takviyesi yapıyor.

ÇİN'DE DE KULLANILDI

Çin'in Şangay kentinde koronavirüs hastalarına uygulanan bir tedavi yöntemini kullandıklarını belirten Dr. Weber, "Cazip bir yöntem olmadığı ve kulağa hoş gelmediği için C vitamini tedavisinden kaçınılıyor" dedi.

Dr. Weber, "C vitamini takviyesi alan hastaların, almayanlara göre belirgin bir düzelme kaydettikleri gözlemleniyor" şeklinde konuştu.

Northwell Healt hastaneleri sözcüsü Jason Molinet de, koronavirüs hastaları tedavinde C vitamini kullanımı hayli yaygın açıklaması yaptı. Molinet, C vitamini tedavisinde verilen dozun ise hastadan hastaya değiştiğini vurgulayarak, "Buna doktorlar karar veriyor" dedi.

Nortwell Healt hastanelerinde yaklaşık 700  koronavirüs hastası bulunduğunu dile getiren Jason Molinet, kaç hastaya C vitamini tedavisi uygulandığı yönünde bir açıklama ise yapmadı.
m1oly5ejseulextb9gifiq.jpg
ABD'DE ÖLÜ SAYISI 800'Ü GEÇTİ

Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada ABD'nin yeni koronavirüs merkezi olabileceği uyarısında bulunmuştu. ABD genelinde halen 55 bin koronavirüs vakası bulunuyor, ölü sayısı ise 804'e ulaştı. ABD'de koronavirüsün en fazla vurduğu eyalet ise New York oldu. New York eyaletinde 26 binden fazla koronavirüs vakası bulunuyor, bunun 15 bini ise New York şehrinde.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim