• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4256
  • Euro 34.6956
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın Türk İş Adamına Borcu Çıktı

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın Türk İş Adamına Borcu Çıktı
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaklaşan Başkanlık seçimi öncesi ABD'nin en çok tartışılan ve ırkçı söylemleri ile bilinen Emlak kralı Başkan...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaklaşan Başkanlık seçimi öncesi ABD'nin en çok tartışılan ve ırkçı söylemleri ile bilinen Emlak kralı Başkan adayı Donald Trump'un Giresunlu Türk iş adamına borcu olduğu ortaya çıktı.

Giresun'un Yağlıdere ilçesinden 17 yaşındayken ABD'ye göç eden, bu ülkede bir süre restoran işlettikten sonra 2000 yılından sonra inşaat işine giren Türk iş adamı Fahrettin Özdemir, Başkan adayı Donald Trump'un kendisine 9 yıl önce yaptırdığı inşaat işlerinden 64 bin dolar borcu olduğunu iddia etti.

Özdemir," Biz malum başkan adayını yakinen gören ve tanıyan kişileriz. Geçmişte kendisine iş yapmışlığımız var. Kendisine 9 yıl önce yaptığımız bir işten ötürü tahsil etmeyi beklediğimiz yaklaşık 64 Bin dolar civarında alacağımız var. Bir inşaatının boya ve tamir işlerinde, golf sahalarında, gazinolarının bazı işlerinde birlikte çalıştık. Trump'a Türkiye'de alçıpen diye bilinen "drywall" işi yaptık. Paramızı o işten alamadık. Trump, ABD'de 4 defa iflas göstermiş birisi. Bunu da çalıştırdığı işçilerine tazminat ve para ödememenin yanı sıra bankaların borcunu ödememek için yapıyor. Amerika siyasetinde Donald Trump ve bazı siyasetçiler için kullanılan kelime vardır "Trick" yani onların deyimi ile söylüyorum bu benim değil orada televizyonlara, gazetelere yansımış tariftir. Trick; dolandırıcı, fırıldak ve benzeri şeyler için kullanılır. Amerika'da iflas gösterdiği için bir şey alamıyoruz ve bu nedenle konu kapandı, gitti. Elimizde de bir tek işçilerimiz ve ortağım Alaattin Kılıç ile çalışma sırasında çekilen fotoğrafı kaldı" dedi.

Donald Trump'ın adaylığını ve söylemlerin değerlendiren Türk iş adamı, Trump'un parayı ve paralı insanları çok seven biri olduğunu vurguladı. Özdemir, "Şuan Türkler, Müslümanlar ve yabancılar konusunda ırkçılık yapıyor ama ben hep şunu merak ediyorum; yabancılara karşı ırkçı fakat evlendiği kadınlar hep yabancıdır ve zarar verdiği insanlarda bizim gibi yabancı ve göçmenlerdir" diye konuştu.

ABD'DE FETHULLAH GÜLEN GERÇEĞİ

Türkiye'deki parelel yapının ABD'de Türkiye aleyhtarı çalışmalar yaptığına dikkat çeken Özdemir, "ABD'de bizim artı bir rakibimiz daha var kendimiz, yani kendimiz dediğimiz Türkiye'de paralel olarak bilinen yapı. Bunlar Türkler'in içinden çıkmış bir grup. Türkler ile düşman olanlarla dostlar. Kendilerine karşı olan Türkler'e zarar vermek istiyorlar. inşallah tez zamanda bu sorunun üstesinden gelinir, biz de Türk toplumu olarak rahat ederiz. Cumhuriyetçiler ile menfaatleri kesişiyor ve birlikte hareket ediyorlar. Türkiye'deki yapıları buz dağından kopmuş küçük bir parça olarak görüyorum, asıl yapıları ve güçleri ABD'de" şeklinde konuştu.

Kendisinin de Pensilvanya'da yaşadığını ifade eden Fahrettin Özdemir, "Fethullah Gülen'in yaşadığı yerin 1 kilometre uzağında evim vardı, sattım. Korunduğu kesinlikle doğrudur korumaları görüyoruz çünkü gelip geçerken her zaman gördüğümüz şeyler. İçimizde olup da hala görüşen arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlar HDP'ye Amerika'da son seçimlerde oy topladı. Bunlar içimizde olan hainler. Ben eski bir MHP'liyim. MHP'li görünüp ABD'de HDP için oy toplayan cemaat mensupları tanıyorum ve bunların bir kısmı Giresunlu. Türkiye'deki akrabaları da şuan Giresun'daki MHP'nin il ve ilçelerindeki yönetimlerde aktif görev yapıyor" şeklinde konuştu.

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın Türk İş Adamına Borcu Çıktı

ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın Türk İş Adamına Borcu Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim