• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

9 günlük Kurban Bayramı pahalıya patlayacak

Kışa girmeden son tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin yeni bir rekora sahne olması bekleniyor.
Ramazan Bayramı’na göre 3 katı talebin gelmesi beklenen Kurban’da 11 ile 20 Ekim arasında yarım milyon kişinin yurtdışına gideceği öngörülüyor.
 
Kışa girmeden son tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin yeni bir rekora sahne olması bekleniyor. Örneğin Kurban Bayramı’ndan bir hafta sonra 787 lira görünen THY’nin Prag bileti bayramda 1.264 lira görünüyor.
 
77 liralık Bodrum bileti ise 300 liraya kadar çıkıyor. Öte yandan yetkililer kişi başı fiyatları 399 ile 3 bin Euro arasındaki haftalık turların büyük bölümünün satıldığını belirterek, 3-4 günlük kısa turların da son dakikaya kadar satılarak elde tur kalmayacağını ifade ediyorlar.
 
Havayolu şirketlerinin yurtdışındaki noktalara olan bilet fiyatları şimdiden üçe katlanmış durumda.
 
Güney Amerika’dan Japonya’ya uzak turların çoğu kapandı. Rotası Akdeniz ve Ege turlarını içeren gemi turlarının satışları geçen yıla göre ikiye katlandı.
Sadece seyahat acenteleriyle tatillerini yurtdışında 125 bin kişinin geçireceği öngörülüyor.
 
Tatillerini kendileri ayarlayacaklarla birlikte bu sayı 500 binin üzerine çıkacak.Kurban Bayramı’nın yıldızı ise her zaman gözde olan İtalya, İspanya, Fransa ve Orta Avrupa’nın yanı sıra pahalı Güney Afrika, Japonya, Dubai ve Singapur turları olarak sıralanıyor. Ekim ayındaki Kurban Bayramı’nda, ramazana göre özellikle yurtdışı turlarında 2-3 katı taleple karşılaştıklarını ifade eden Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Yoğun geçen yaz sezonundan sonra ekim ayı yurtdışının en yüksek ayı olarak biliniyor.
 
Dubai ve Uzakdoğu’da havaların çok iyi olduğu bir zamana denk geliyor. 9 günlük tatilde İtalya başta olmak üzere Fransa, İspanya, Orta Avrupa gibi yakın turların yanı sıra Uzakdoğu gibi pahalı turlar da erkenden tükendi” diye konuştu. Haftalık turların önemli bir bölümünün bittiğini belirten Tekin, son olarak 3-4 gecelik kısa turların da satılmasıyla acentelerin ellerindeki turları tüketeceğini ifade etti.
 
Tekin, “Kurban Bayramı’nda tarifeli seferlerin tamamının satılacağını öngörüyoruz.
 
Bu noktada da yaz dönemi zor olan charter seferlerinin sayısını müsaitlik durumunda artırma yoluna gideceğiz” diye konuştu.
Ramazan bayramındaki tatillerin genelde yurtiçine yönelik olduğunu ifade eden Anı Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Cihan Saray ise Kurban Bayramı’na yönelik yurtdışı tatil satışlarının hazirandan bu yana hızlandığına dikkat çekti.
Saray, “Geçen yıl 11 bin kişi giderken, bu yıl şimdiden 13 bini buldu. Tatile kadar son dakika satışlarıyla bunu daha yukarılara taşıyacağız” dedi.
 
MSC Cruises Türkiye Direktörü Necla Tuncel, bu bayram geçen yıla göre iki kat tatilci taşıyacaklarını belirtti.
 
Geçen yılın Kurban Bayramı’nda 650 kişiyi yurtdışına götürdüklerini ifade eden Tuncel, “Bu yılki bayramda ise şimdiye kadar 1.200 kişiye satışı bitirdik. Kapasitemiz olan 1500’ü tamamlayacağız
 
Gemilerin rotası ise Akdeniz ve Ege – Adriyatik’teki noktalar olacak” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Kurban Bayramı’nın çok soğuk olan döneme denk gelmemesinin kıyılardaki turizm hareketliliğini kasım ayı başına kadar sürdüreceğini söyledi.
 
Ayık, “Türklerin tatil alışkanlığı temmuz ayına yönelikti. Ancak bu ayın ramazana denk gelmesi nedeniyle talep ertelemesi nedeniyle sezon kaymış oldu” dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim