• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

87’lik Eşref Amca 70 yıldır her sabah işinin başında

87’lik Eşref Amca 70 yıldır her sabah işinin başında
İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Eşref Taşkın, çırak olarak işe başladığı kahvaltı salonunda 70 yıldır hizmet veriyor.

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Eşref Taşkın, çırak olarak işe başladığı kahvaltı salonunda 70 yıldır hizmet veriyor. İlerlemiş yaşına rağmen Eşref Amcanın enerjisi dikkat çekerken, kendisi aynı zamanda bir Kore gazisi.

Bergama ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Eşref Taşkın, her zaman 05.00 sıralarında kalkıyor, hemen hazırlıklarını yapıp iş yerini açıyor. 70 yıl önce çırak olarak kahvaltı salonunda işe başlayan Eşref Amca, yarım asrı aşkın süredir kahvaltı salonunda vatandaşlara hizmet veriyor.

İş yerinde her şey doğal

Sütü kaynatıp, tezgahı ustalıkla hazırlayan 87 yaşındaki Eşref Taşkın'ın namını ise ilçede duymayan yok. İşinin severek yapan ve 70 yıldır ilçede hizmete veren yaşlı adam, ilerlemiş yaşına rağmen ise enerjisiyle dikkat çekiyor. Tamamen doğal yollardan elde edilen kahvaltılık malzemeleri ustalıkla hazırlayan Eşref Amca, müşterilerin sofrasını ise elleriyle hazırlıyor.

Eşref Amca'ya göre uzun yaşımın sırrı mutlu olmak

1930 yılının ekim ayında dünyaya gelen ve yaklaşık 1 aydan az bir süre sonra yeni yaşına girmeye hazırlanan Taşkın, uzun yaşamının sırrını ise üzülmemesine ve sürekli neşeli olmasına bağlıyor. İnsanların küçük şeylerden mutlu olması gerektiğinin aktaran Taşkın, işini severek yaptığının da altını çiziyor. Herhangi bir rahatsızlığı olmadığını, doktora gitmediğini ve ilaç kullanmadığını da ifade eden Eşref Amca, beslenmesinin de herkes gibi olduğunu belirtti.

Tam bir motosiklet tutkunu

Kendisinin uzun yıllardır Bergama tulum peyniri ürettiğini de açıklayan Eşref Taşkın, aynı zamanda bir Kore gazisi olma özelliği taşıyor. Taşkın, "1930 doğumluyum, Bergamalıyım. Meslekte 70. yılımı doldurdum. 70 yıldır bu dükkandayım. Sabah 06.00 da dükkana geliyorum, kahvaltıyı hazırlıyorum. Sütü kaynatıyorum, tezgahları hazırlıyorum, kaymakları ve balları yerlerine koyuyorum, peynirleri tabaklara koyuyorum" dedi.

Bir motor tutkunu da olduğunu söyleyen Taşkın, "Motor seviyorum, hala da biniyorum" derken, 87 yaşındaki adam, kahvaltısının lezzetli olmasının nedenini ise açıklamaktan kaçındı.

87’lik Eşref Amca 70 yıldır her sabah işinin başında

87’lik Eşref Amca 70 yıldır her sabah işinin başında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim