• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu
Bağcılar'da engellilerin sosyal yaşama katılması, iş ve meslek sahibi olması amacıyla hizmete sunulan Engelliler Sarayı yoğun ilgi görüyor.

Bağcılar'da engellilerin sosyal yaşama katılması, iş ve meslek sahibi olması amacıyla hizmete sunulan Engelliler Sarayı yoğun ilgi görüyor. Toplam 2 bin 500 engelli ile engelli yakınının hizmet aldığı Engelliler Sarayı'nda 2012 yılından bu yana 876 kişi iş sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, engellerin aşıldığı bir tesis olarak hizmet vermeye devam ediyor. 2012 yılından bu yana Engelliler Sarayı'nda kurs gören engelli ve engelli yakını 876 kursiyer iş sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda 2 bin 500 engelli ve engelli yakını kursiyer 35 farklı branşta kurs görüyor. Kursiyerler ahşap, aşçılık, mantar üretimi, kuaförlük, resim ve çağrı merkezinin de aralarında bulunduğu farklı dallardaki kurslara katılıyorlar. Bağcılar Belediyesi'nin İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği programlarda işverenler ile iş arayanlar bir araya getiriliyor. Bu toplantılarda firmaların insan kaynakları yöneticileri aradıkları özelliklere uygun kursiyerleri yakından tanıma imkanı buluyorlar. Görüşmeler sonucunda engelliler ile engelli yakını kursiyerler iş sahibi oluyor. 2012 yılından bu yana 507 engelli ve 369 da engelli yakını olmak üzere toplam 876 kursiyer değişik şirketlerde işe yerleştirildi. İşverenler ile işçiler her hafta Engelliler Sarayı ile Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programlarda bir araya geliyor.

"SOSYAL YAŞAMA KATILIYOR, EVLERİNE EKMEK GÖTÜRÜYORLAR"

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nın hem mimari hem de işlevi açısından dünyada benzerinin olmadığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2500 kursiyerin aynı anda kurs gördüğünü ifade etti. Bir zamanlar evinin dört duvarı arasında yaşamak zorunda kalan engellilerin artık kurs gördüklerini ve meslek öğrendiklerini belirten Çağırıcı, "Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Onlar arkadaşlık ortamında meslek öğreniyorlar. Artık sokağa rahatça çıkıp dolaşabiliyorlar. Kursiyerlerimize psikolojik destek de sunuyoruz" diye konuştu.

Engelliler Sarayı'nda 35 farklı branşta fedakarca görev yapan 85 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Çağırıcı, meslek öğrettikleri engellilerle engelli yakını kursiyerlerin aynı zamanda iş sahibi olduğunu da ifade etti. Çağırıcı, "Meslek öğrenen ve iş sahibi olan kardeşlerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Topluma faydalı olmanın ve evlerine ekmek götürmenin huzurunu yaşayan engelli kardeşlerimiz önlerine çıkan her engeli kolayca aşabiliyor. 2012 yılından bu yana 876 kardeşimiz iş sahibi oldu. Bunun sevincini de birlikte yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Onların dualarıyla hizmet kervanımız yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

876 Engelli Ve Yakını İş Sahibi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim