• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

6 kafadarın deniz tutkusu soğuk ve mevsim dinlemiyor

6 kafadarın deniz tutkusu soğuk ve mevsim dinlemiyor
Samsun'da aralarında doktor ve emekli öğretmenlerin de bulunduğu 6 arkadaşın deniz tutkusu soğuk ve mevsim dinlemiyor.

Samsun'da aralarında doktor ve emekli öğretmenlerin de bulunduğu 6 arkadaşın deniz tutkusu soğuk ve mevsim dinlemiyor. Kasım ayının son günlerinde Karadeniz'in serin sularına giren deniz tutkunları görenleri şaşırtıyor.

Samsun'da deniz sezonunun bitmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bazı deniz tutkunu vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmeden denize girmeye devam ediyor. Hava sıcaklığının 10 derece ve deniz suyu sıcaklığının 15 derece olduğu Samsun'da şafak vakti spor amaçlı denize giren 6 kafadar doyasıya eğleniyor. Dakikalarca denizde kalan vatandaşlar her seferinde 800'e yakın kulaç atıyor. Yaz-kış demeden hemen hemen her gün yüzdüklerini söyleyen vatandaşlar herkesi spora teşvik ediyor.

"Üşümüyoruz, vücudumuz artık alıştı"

Denize girdikleri için çok mutlu oldukları ifade eden 56 yaşındaki Özdemir Gültekin, "Yaz-kış denize giriyoruz. Bizim için en güzel sağlık, en güzel mutluluktur. Bu mutluluk çok farklı bir olaydır. Herkesin denemesini isteriz. Sağlık açısından çok iyi oluyor. Bizim için en güzel duygulardan bir tanesi. Üşümüyoruz, vücudumuz artık alıştı. Biz burada bir bütünüz. Hepimiz birbirimizi arıyoruz" dedi.

"Gençlerden spor yapmalarını, denize girmelerini istiyoruz"

Soğuk havalarda denize girdiklerinde dinç, sağlıklı olduklarını söyleyen 66 yaşındaki Ali İlhan, "Denize girmek çok harika bir şey. İnsanı çok sağlıklı yapıyor. Grip olmuyoruz. Sağlık olmak istiyorsanız kışın denize girin diyoruz. Hiç üşüme yok. Denize girerken çok mutlu oluyoruz. Gençlere ise spor yapmalarını, denize girmelerini, kötü alışkanlarını bırakmalarını istiyoruz. Hava güzel, deniz güzel, Doğupark çok daha güzel" diye konuştu.

"Bu soğukta denize girilir mi, bunlar delirmiş herhalde!"

Denize girme hikayesini anlatan 41 yaşındaki Hüseyin Karapıçak, "Benim denize girme hikayem şöyle: Burada her gün yürüyüşe geliyorum. Yürüdüğüm bir gün burada abiler giriyorlar. Dedim ki bu soğukta denize girilir mi, bunlar delirmiş herhalde. Sonra biri vesile oldu. Biri vesile olunca herkes burada birbirine vesile oluyor. Sonra biz de girdik. Burada delirecek bir şey yok ama suyun güzelliği insana tertemiz duygular veriyor. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

6 kafadar, denizin dalgalı olmadığı günlerde havanın soğuk olmasına aldırış etmeden denize girmeyi ihmal etmiyor.

6 kafadarın deniz tutkusu soğuk ve mevsim dinlemiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim