• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

6 Çocuklu Ailenin 4 Çocuğunda Organ Yetmezliği Var

6 Çocuklu Ailenin 4 Çocuğunda Organ Yetmezliği Var
Osmaniye'de ikamet eden bir ailenin 6 çocuğundan 4'ü organ yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor.

Osmaniye'de ikamet eden bir ailenin 6 çocuğundan 4'ü organ yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor. Böbrek hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ailenin en büyük çocuğu 21 yaşındaki Salih Gündü, 10 yıldır böbrek nakli bekliyor. 11 yaşındayken böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve 10 yıldır Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gündü, yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor.

Osmaniye merkez Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 7651 sokakta ikamet eden ve ailesinin geçimini hamallık yaparak sağlayan 39 yaşındaki baba Mehmet Gündü, 23 yıl önce Fatma Gündü ile evlendi. Bu evlilikten 1'i kız toplam 6 çocukları olan Gündü ailesinin çocuklarından 4'ünde organ yetmezliği rahatsızlıkları görüldü. 21 yaşındaki Salih Gündü, 10 yıldır kendisine uygun bir organ beklerken, kardeşi 16 yaşındaki Abdulkadir'e ise 3 yıllık tedavi süresinin ardından dokuları uygun organ bulunarak nakli yapıldı. 10 Yaşındaki Ahmet ve 6 yaşındaki Ziya'nın da yine organ yetmezliği teşhisiyle tedavilerine devam ediyor.

YARDIM ELİ UZATILMASINI BEKLİYORLAR

Baba Mehmet Gündü, çocuklarından sadece 14 yaşındaki Fevzi ve 3 yaşındaki kızı Gülsüm'ün sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Diğer çocuklarım şu anda zor durumdalar. Hastaneye gidip gelmekten hem çocuklarım hem biz yorulduk. Bize bir yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Sağlık güvencesi olarak yeşil kartlı olduklarını belirten Mehmet Gündü, "Bir çocuğum 3 yıl aradan sonra organ nakli oldu ve şu anda onun tedavisi sürüyor. Ama büyük oğluma 10 yıldır uygun organ bulunamadı. Durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Biran önce uygun organın bulunup sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz. Diğer iki çocuğumun da yine 3 yıldır organ yetmezliği teşhisiyle tedavileri sürmektedir. Bazen Adana'da Balcalı Hastanesi'ne gitmekteyiz. İmkanlarımız kısıtlı olduğu için maddi olarak da güçlük çekmekteyiz. Sağlık çok önemli ve çocuklarımın biran önce sağlığına kavuşmasını bekliyorum. En sıkıntılı olanı oğlum Salih ve hemen hemen her gün hastanede. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlarımızdan bir yardım eli uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Organ yetmezliği nedeni ile 3 yıldır tedavi gören ve kısa süre önce organ nakli yapılan Abdulkadir Ünlü ise "Ben iyileşmeye başladım. Şimdi de ağabeyimin biran önce iyileşmesini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

6 Çocuklu Ailenin 4 Çocuğunda Organ Yetmezliği Var

6 Çocuklu Ailenin 4 Çocuğunda Organ Yetmezliği Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim