• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

54 bin Bucalı sporla buluştu

54 bin Bucalı sporla buluştu
Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen, yatırımları ve ilçe genelinde başlattığı kurslarla sporu her mahallede ulaşılabilir kılan Buca Belediyesi, 4...

Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen, yatırımları ve ilçe genelinde başlattığı kurslarla sporu her mahallede ulaşılabilir kılan Buca Belediyesi, 4 yılda 54 bin 400 Bucalıyı sporla tanıştırdı.

Sporu herkes için ulaşılabilir hale getirirken, genç yeteneklerin önünü açan Buca Belediyesi, 4 yıllık süreçte 54 Bin 400 Bucalı sporseverin hayatına dokundu. Yüzmeden tenise, futboldan tekvandoya kadar birçok branşta ücretli ve ücretsiz kurslar düzenleyen Buca Belediyesi, özellikle çocuk ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirip, sokağın olumsuzluklarından uzaklaştırdı. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün tesislerini düzenleyip, yeni donanımlar ekleyerek sporseverlerin hizmetine sunan Buca Belediyesi, 4 yıllık süreçte sayıları bin 611'i bulan lisanslı sporcusunun yarışmalarda gösterdiği üstün performans ve bin 438 madalyayla gururlandı.

"Buca'da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak" hedefiyle yola çıkan Buca Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü kanalıyla açtığı yüzme kurslarında 4 yılda 32 bin çocuğun yüzme sporuyla tanışmasını sağladı. 2 bin 500 çocuğu yaz aylarında İzmir'in gözde tatil beldesi Çeşme'ye götürüp yüzme ve tenis eğitimi veren belediye, Gençlik ve Spor Kulübü'nün 35 lisanslı sporcusuyla yarışmalarda etkin takımlar arasında yer aldı.

9 bin çocuk kortlarla tanıştı

Tenis sporunda da üstün başarı sergileyen, 4 yılda 29 ulusal ve uluslararası turnuvaya ev sahipliği Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 4 sporcusunu milli takıma gönderdi. 50 lisanslı sporcusuyla 4 yılda 600 madalya toplayan Kulüp, Buca'daki 9 bin çocuğu kortlarla tanıştırıp, tenis öğretti. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Buca Belediyesi, Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında zihinsel engelli çocuklara tenis eğitimi vererek, gelişimlerine katkı sağladı.

Geleceğin futbol yıldızları Buca'da yetişiyor

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün bünyesinde eğitim alan minik futbolcular ise başarıdan başarıya koşuyor. Bünyesinde açtığı futbol okulunda çocukları futbolla buluşturan Buca Belediyespor, lisanslı 275 futbolcusuyla yeşil sahalarda fırtına gibi esiyor. Sayıları 3 bini bulan kursiyerlerine futbolun tüm inceliklerini öğreten Buca Belediyespor, 13 okulun özel alt sınıflarındaki 100 çocuğa eğitim desteği sağlarken, kapalı pazaryerlerindeki spor tesislerinde de 300 çocuğa futbol eğitimi verdi.

Tekvandoda rakipsiz

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün tekvando takımı yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarında madalyaya doymuyor. 4 yılda 6 bin 200 kursiyere tekvando sporunun inceliklerini aktaran Kulüp, bin 241 lisanslı sporcusuyla Avrupa Şampiyonlukları da dahil 828 madalya kazanarak Buca'nın göğsünü kabarttı.

Engelli vatandaşların spor yapma imkanına kavuşabilmesi için de harekete geçen Buca Belediyesi, engelli badminton takımıyla madalyaların ve kürsülerin gediklisi oldu. 10 lisanslı sporcusuyla Türkiye şampiyonlukları kazanan Kulüp, devlet okullarında eğitim gören 750 engelli öğrenciye de badminton eğitimi vererek sporla tanışmalarını sağladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim