• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

50 yıldır bitmeyen sevgi

50 yıldır bitmeyen sevgi
Batman'da yaşayan Aziz Gözüoğlu, 50 yıl önce görücü usulü ile evlendiği eşi Leyla Gözüoğlu'nun ellerini o günden beri hiç bırakmadı.

Batman'da yaşayan Aziz Gözüoğlu, 50 yıl önce görücü usulü ile evlendiği eşi Leyla Gözüoğlu'nun ellerini o günden beri hiç bırakmadı. 50 yıldır bitmeyen sevgi görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Batman'da yaşayan Aziz Gözüoğlu, 50 yıl önce görücü usulü ile evlendiği eşi Leyla Gözüoğlu'nun ellerini o günden beri hiç bırakmazken, yarım asırlık aşk görenleri hayretler içinde bırakıyor. Pazaryeri Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Aziz ve Leyla Gözüoğlu çiftinin, 50 yıllık evliliklerindeki saygı ve sevgisi gençlere örnek oluyor. Çiftin yarım asrı aşkın süredir devam eden aşkı, hayatın bütün zorluklarını birlikte göğüslerken mutluluklarını paylaşan 50 yıllık çift, evliliği saygı, sevgi, hoşgörü ve sabrın ayakta tuttuğunu anlattı.

"Ona halen aşkım diye hitap ediyorum"

Yıllardır terzilik yapan 75 yaşındaki Aziz Gözüoğlu, 50 senelik evli olduklarını söyledi. Gözüoğlu, "Ben ona muhtacım, o bana muhtaç. 6 çocuğum ve 14 torunum var. Saygı, sevgi ve hoşluk ile bugüne kadar geldik. Bütün gençlerimiz bizden ibret alsınlar. Kavga etmiyoruz ama bazen 1 dakika ağız tartışması yapıyoruz 2 dakikadan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz. Terziyim eşim sürpriz yaparak ara sıra yanıma geliyor. İlk günki aşkla ben onu çok seviyorum. Ben her zaman kıskanarak onu seviyorum. Halen şu ana kadar ona aşkım diye hitap ediyorum. Geçmişte beraber sinemaya gittik. Gece 3 film seyrediyorduk. Kar 1 metreydi yine onu gezdirmeye çalışıyordum. Bazen tatile gidiyoruz. Çocuklarımız dört bir şehirde evli onların yanına Ankara, İstanbul ve İzmir'e gidiyoruz. Eşimi hiçbir zaman aldatmadım. Halende gözüm ondan başkasını görmüyor" dedi.

"Aşkımız asıl şimdiden sonra başlıyor"

Çok mutlu olduğunu söyleyen 65 yaşındaki Leyla Gözüoğlu, "Ben 65 yaşındayım, eşim 75 yaşında. Onunla iyi bir hayat paylaşıyorum. Çok mutluyum onunla evlendiğim için. Eşimi çok seviyorum. Bazen sokağa çıktığımız zaman eşimle el ele tutuşuyoruz. Gizli gizli fotoğrafımızı çekiyorlar. Tanıdıklar da telefon açıyorlar, Leyla teyze sen bugün aşkınla beraberdin diye ararlar. Aşkımız asıl şimdiden sonra başlıyor. Ben ve kocam sonsuza kadar beraberiz. Allah birlikte ölmeyi ve ahirette buluşmayı nasip etsin. Ölüp dirilsem de yine hayatımı kocamla yaşayacağım. Ona sürpriz yapmak için iş yerine gidiyorum. Beni görünce şok oluyor. Çok mutlu oluyor seviniyor. Bazen onu kıskanıyorum, ben onu aşırı seviyorum. Kıskanmak doğal bir şey. Ona belli etmemeye çalışıyorum ama içim içimi yiyor. Kıskanıyorum onu başkalarıyla paylaşamam. Şimdi ki gençlerimiz ve nesillerimiz de bizim gibi olsunlar. Bizim gibi mutlu olsunlar. Bizi örnek görsünler. Hayat ben ve eşime şimdi başladı. Aşkımız şimdi tatlıdır bize. Hayatımızı şimdiden sonra yaşıyoruz. Bir yeri kirlettiği zaman ona kızıyorum. Oda beni kırmadan, üzmeden bir şey söylemeden yardım ediyor. Hiç tartışmıyoruz. Tartışsak bile 1 saniye sonra barışıyoruz. 50 senedir beraberiz. Bir gün olsun küsmedik. Eşim işe gittiği zaman neden onun kalbini kırdım bir an önce gelse de kalbini onarsam diye bekliyorum. Eve geldiği zaman karşılıyorum. Bazen öpüyorum onu kapıda. Ara sıra bana sürpriz yapıp çiçek getirir. Komşularımız diyor ki bizde gidip kocalarımıza kızacağız. Herkesin sevgililer gününü kutluyoruz" diye konuştu.

Aziz ile Leyla Gözüoğlu ev işlerini de müşterek yapıyorlar. Leyla Gözüoğlu evde iş yaparken Aziz Gözüoğlu da eşine yardım ediyor. 50 yıllık aşıklar birlikte yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor, süpürge ile evi süpürüyor, birlikte örgü örüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim