• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

50 yıl sonra aynı amaçla yürüdüler

Binlerce ABD'li, Martin Luther King'in 50 yıl önce Washington'a yürüyerek meşhur konuşmasını yaptığı yerde yine 'eşitlik ve adalet' için yürüdü.
Martin Luther King'in 50 yıl önce bugün Washington'a yürüyerek meşhur konuşmasını yaptığı yerde, binlerce Amerikalı yine eşitlik ve adalet için yürüdü.
 
Yürüyüş, New Jersey Caddesi'nden başlayarak, Lincoln Anıtı'na kadar sürdü.
 
ABD'deki Afrikalı Amerikalı toplumdan Müslümanlara, kadın hakları savunuclarından eşcinsellere, toplumun her kesiminden sivil haklar savunucularının amacı, ilk yürüyüşteki gibi yine seslerini duyurmaktı.
 
Talepleri birbirinden farklı olan grupların ortak amacı aynıydı: "Herkes için adalet ve herkes için eşitlik."
 
Yarım saat süren yürüyüş öncesi yapılan konuşmalarda özellikle ekonomik sıkıntılara işaret edilerek, bu durumun azınlıkları çok etkilediği vurgulandı.
 
1963 yılındaki ilk yürüyüşe katılan Thomas Wright, AA'ya yaptığı açıklamada "O dönemden bu yana birçok gelişme sağlandı ama yine de sınırlı. Hala gelişmeye ihtiyacımız var" dedi.
 
ABD Başkanı Barack Obama da Martin Luther King'in ünlü "Bir hayalim var" konuşmasını yaptığı Washington yürüyüşünün 50. yılında, King'in konuştuğu Lincoln Anıtı'nda Amerikalılara seslendi.
 
King'in sözlerinin tüm çağlara hitap ettiğini belirten Obama,
 
"O gün onlar yürüdüğü için Amerika değişti. Onlar yürüdüğü için sivil haklar yasası geçti. Onlar yürüdüğü için oy verme hakkı imzalandı, onlar yürüdüğü için şehir konseyleri, eyealet yönetimi, Kongre ve evet sonunda Beyaz Saray değişti" diye konuştu.
 
untitled-2.20130829091216.jpg
 
ÇAN ÖZGÜRLÜK İÇİN ÇALDI
 
Törene, her kesimden onbinlerce Amerikalı katıldı. Öğlen saatlerinde Washington yürüyüşünü yapan kalabalık, yağmura rağmen Obama ve diğer eski başkanların konuşmaları için bekledi.
 
Törende yerel saatle 15.00'de King'in ailesi çan çalarak, siyahi liderin 50 yıl önce söylediği "özgürlüğün çınlamasını sağlayalım" sözüne atıfta bulundu.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim